Home»TV»Preporuka»Sve što niste znali o seriji za koju većina nije ni čula, a koja je oborila rekord Emmy nagrada i ušla u istoriju

Sve što niste znali o seriji za koju većina nije ni čula, a koja je oborila rekord Emmy nagrada i ušla u istoriju

4
Shares
Pinterest Google+
Schitt's Creek, promo
Schitt’s Creek, promo

Neočekivani hit male televizijske mreže Pop TV ušao je u istoriju posle ovogodišnje dodele Emmyja na kojoj je pokupio devet nagrada, uključujući i one za najbolju komičnu seriju i za glumu.

“Schitt’s Creek” emitovao se od 2015. godine, a šesta i poslednja sezona završila se pre nekoliko meseci, iako će korisnici Netflixa moći da je gledaju tek sledećeg meseca.

Poslednja sezona serije o bogatoj porodici koja je nakon bankrota prisiljena da se preseliti u zabačeni grad koji su jednom kupili iz šale, pokupila je brojne hvalospeve kritičara, a prosto je razvalila konkurenciju na “Oscarima za serije”, kako se tepa nagradi Emmy, čiji su organizatori priznali kako je prvi put u istoriji komična serija u istoj godini ovenčana nagradama u svih sedam kategorija.

Morikone za 21. vek… Ovaj momak prosto nije imao konkurenciju na dodeli Emmy nagrada u kategoriji za najbolju muziku

Prvi Emmy za ulogu u komičnoj seriji (ima ih četiri ukupno) osvojio je Ežen Livaj (gledaocima najpoznatiji po ulozi u “Američkoj piti”) za ulogu glave porodice Džonija Rosa. Kanadska glumica Ketrin O’Hara osvojila je svoj prvi Emmy za sjajnu ulogu njegove supruge Mojre Rouz.

Nagrade za seriju zatim su zaredale, a osvojili su ih Danijel Livaj i Eni Marfi za sporedne uloge, ali i nagrade i za scenario, režiju i najbolju komičnu seriju godine.

– Ovo je bilo najbolje iskustvo u mom životu  kazao je mlađi Livaj, Eženov sin i u stvarnom životu.

Serija “Schitt’s Creek” počela je da se emituje 2015. na CBC i Pop TV pre nego što je stekla popularnost nakon što je preuzeo Netflix 2017. Zanimljivo, posle četiri sezone serija nije dobila ni jednu nominaciju za Emmy, dok je prošle godine dobila četiri, ali nijednu nagradu.

Ipak, dominacija serije koju The Guardian hvali za “potpuno normalizovanje LGBTQ odnosa” ostavila je slatko-gorak ukus nekim članovima ekipe. Prošlog meseca O’Hara je rekla The Timesu da joj već nedostaje da glumi ekscentričnu divu, prema mnogima jednog od najbolje napisanih likova u komičnim serijama poslednjih godina.

– Mojra je puno zanimljivija nego ja – rekla je glumica.

 

HL/Izvor: index.hr

Previous post

LA Times se ozbiljno pozabavio temom... Čiji je ustvari Nirvanin smajli? A stvari su se dodatno zakomplikovale

Next post

Englezi baš u paranoji... Kazna od 1.000 funti za pabove koji preglasno puštaju muziku i goste koji plešu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *