Home»Film»Homeland»Otvoren konkurs za FemixEdu kurs fotografije

Otvoren konkurs za FemixEdu kurs fotografije

4
Shares
Pinterest Google+
Autorka vizuala: Anđela Janković
Autorka vizuala: Anđela Janković

Kolektiv mladih žena Femix, u okviru FemixEdu programa podrške mladim umetnicama od 11. oktobra do 1. novembra organizuje fotografski kurs – seriju predavanja i radionica iz oblasti fotografije namenjen devojkama i ženama iz Srbije koje imaju od 18 do 30 godina i žele da se razviju autorski i profesionalno.

FemixEdu fotografski kurs deo je programa godišnje podrške mladim umetnicama i  menadžerkama u kulturi.

Fotografski kurs će se održavati svake subote i nedelje u periodu od 11. oktobra do 1. novembra, a namenjen je mladim umetnicama koje se bave fotografijom, video esejem, novim medijima i digitalnom umetnošću, a koje žele da steknu samopouzdanje u svoj autorski izraz, promišljaju svoj rad u kontekstu društva, vremena i zajednice i izgrade ili unaprede poslovno-profesionalne veštine neophodne za njihov dalji rad.

Shodno trenutnoj situaciji, radionice i predavanja će biti održavane online, osim poslednjeg vikenda kada je planirano uživo okupljanje u Beogradu i praktičan rad. Online prisustvo na svim radionicama je obavezno.

Autorka vizuala: Anđela Janković
Autorka vizuala: Anđela Janković

Posle predavanja, FemixEdu program se nastavlja kroz individualni mentorski rad sa učesnicama na promišljanju i realizaciji praktičnog rada koji bi mogao da bude predstavljen na Femix festivalu mladih žena u prvoj polovini marta 2021. godine.

Finalna faza programa sastoji se od konferencije uoči Svetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj 21. maja 2021. godine u Beogradu.

Osim edukacije, FemixEdu je prilika za umrežavanje, odnosno platforma za razmenu mišljenja, ideja i inspiracija sa koleginicama, mentorkama i organizatorkama programa.

Program je potpuno besplatan, a osmišljen je sa ciljem da ohrabri i podstakne mlade umetnice da započnu ili nastave profesionalno bavljenje fotografskom umetnošću.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a više informacija o načinu prijave svi zainteresovani mogu pronaći na ovom linku.

Previous post

Englezi baš u paranoji... Kazna od 1.000 funti za pabove koji preglasno puštaju muziku i goste koji plešu

Next post

Klepton podržao kampanju Van Morisona za spas izvođenja muzike uživo: Ako ne reagujemo sada, nikada se nećemo oporaviti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *