Klepton podržao kampanju Van Morisona za spas izvođenja muzike uživo: Ako ne reagujemo sada, nikada se nećemo oporaviti

0
69
Erik Klepton/ Photo: Facebook @ericclapton
Erik Klepton/ Photo: Facebook @ericclapton

Kampanja Van Morisona za spas muzike uživo uzima sve više maha. Tako ga je ovih dana podržao i slavni Erik Klepton podržavajući ideju da se uprkos korona virusu ponovo otvore klubovi punim kapacitetom.

Van Morison se ozbiljno zamerio irskim političarima zbog kritike lockdowna: On nije guru i nije nikakav učitelj

Vršnjak Vana Moriosna, 75-godišnji Klepton tom prilikom je izjavio:

– Duboko je uznemirujuće videti koliko se malo koncerata održava zbog raznih ograničenja i lockodowna. Mnogo nas je koji podržavamo Morisona i njegove napore da spase živu muziku. On je nadahnuće! Moramo da ustanemo i zbijemo redove jer moramo da pronađemo izlaz iz ovog nereda. O alternativi ne vredi razmišljati. Izvođenje muzike uživo možda se nikada više neće oporaviti.

Englezi baš u paranoji… Kazna od 1.000 funti za pabove koji preglasno puštaju muziku i goste koji plešu

Prošle sedmice Morison je održao tri koncerta u Palladiumu, ali po strogim epidemiološkim uslovoma, i objavio prvu od tri najavljene pesme koje je posvetio borbi protiv sve strožih zakona u borbi protiv korona virusa. Reč je o pjesmi “Born to be free”, dok je za 9. oktobar najavio pesmu “As I Walked Out”, a za 23. oktobar i pesmu “No More Lockdown”.

– Hvala svima koji su došli u Palladium i koji su podržali moj novi singl. Svirke su bile sjajne i dokazale su da se izvedbe uživo mogu održavati. Sada je još potrebno da vlada dodatno ublaži ograničenja i podstakne poverenje kako su takvi koncerti sigurni, a mesta gde se održavaju nastupi sigurna – izjavio je nakon održanih koncerata Morison.

Muzika bez koncerata je kao gledanje po*nića… sve je isto ali, da prostiš, nisi je*o… tvrdi u novoj kolumni Ljilja Zdravković

Izvođenje muzike uživo bilo je zabranjeno u Velikoj Britaniji od marta kada je uveden lockdown. Nastupi su potom ponovo dozvoljeni od 1. avgusta ali ih je moguće održavati u zatvorenim prostorima uz fizički distanciranu publiku. Međutim, brojni vlasnici klubova i muzičari izrazili su zabrinutost zbog toga jer je novi model finansijski neisplativ.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime