Home»Film»Dobra vest… ponovo radi DKC bioskop, evo koja tri filma su prva na repertoaru

Dobra vest… ponovo radi DKC bioskop, evo koja tri filma su prva na repertoaru

4
Shares
Pinterest Google+
Bioskop/Photo: unsplash.com
Bioskop/Photo: unsplash.com

Od 1. oktobra Dvorana Kulturnog centra Beograda ponovo otvara vrata za posetioce.

U prvoj nedelji oktobra biće predstavljena tri filma. Porodična drama “Istina”, u režiji japanskog maestra Koreede Hirokazua, pruža retku priliku da se na velikom platnu zajedno vide dve velike francuske dive, Katrin Denev i Žilijet Binoš.

Tu je još jedna porodična drama, navode u DKC. Film “Otac” Srdana Golubovića, koji je na Berlinskom festivalu dvostruko nagrađen, a inspirisan je istinitim događajima i prati čoveka koji čini sve što je u njegovoj moći kako bi povratio svoju decu.

Biće prikazan i film “Sumrak” koji u bečkom haustoru Mladena Đorđevića briše granicu između igranog i dokumentarnog, duhovito i bizarno pripovedajući o našim gastarbajterima i njihovim snovima. “Sumrak” je na ovogodišnjem FEST-u nagrađen Politikinom nagradom “Milutin Čolić”, a osvojio je i nagradu publike za najbolji evropski film.

Do kraja godine biće održani i tradicionalni festivali “Slobodna zona” i “Festival autorskog filma”.

Ovaj, inače najstariji aktivni beogradski bioskop očekuje posetioce u novom, osveženom izdanju. Bioskop je dobio nov ulazni blok, a temeljno dubinski je očišćen i dezinfikovan svaki njegov kutak.

– Uvodimo i jednu veliku novinu. Reč je o onlajn prodaji ulaznica, koja će vam omogućiti da karte kupite unapred, iz udobnosti svoga doma. U Filmskoj galeriji, u foajeu DKC-a, očekuje vas izložba Majstori, majstori, posvećena kultnom ostvarenju Gorana Markovića, koju je priredila Maja Medić. Mnoštvo upečatljivih fotografija sa snimanja nostalgično će vam osvetliti proces nastanka nezaboravnog filma punog glumačkih bravura, koji slavi četrdesetogodišnji jubilej. Nakon ove izložbe, okrenućemo se mladim snagama i radovima nastalim na našim edukativnim radionicama za srednjoškolce. Biće to prilika da vidite kako neki novi mladi ljudi sagledavaju ovaj sve čudniji svet oko nas i umetnički ga uobličavaju. Kraj godine u Filmskoj galeriji obeležiće prava poslastica – izuzetan presek opusa čuvene kostimografkinje i profesorke FPU Ljiljane Petrović, poznate po radu na savremenim klasicima kao što su Apsolutnih sto, Klopka, Turneja, Krugovi, Falsifikator, Otac… – saopštavaju iz DKC.

Previous post

Ova godina ima dovoljno mraka za ovu pesmu... Grupa Sharks Snakes & Planes objavila singl "Rđavi obarač"

Next post

Završeno je snimanje filma "Avatar 2", pri kraju je i "trojka"... Samo, da li se još sećamo prvog dela, davno je bilo...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *