Home»Muzika»Ovako se rokalo na četvrtoj po redu, a prvoj – i nadamo se poslednjoj – online Rokerijadi (fotoreportaža)

Ovako se rokalo na četvrtoj po redu, a prvoj – i nadamo se poslednjoj – online Rokerijadi (fotoreportaža)

4
Shares
Pinterest Google+
Sanitarium (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Sanitarium (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Prošlog vikenda, u Kulturno prosvetnom centru u Petrovcu na Mlavi u organizaciji Udruženja građana Fabrika, održana je još jedna Rokerijada.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, festival mladih bendova iz Srbije imao je ujedno i svoje prvo (nadamo se i poslednje) online izdanje.

Kulise( Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Kulise( Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Pet bendova prošlo je krugove glasanja i obezbedilo učešće u finalu na kome su se žiriju i publici koja je online prenos mogla da prati i na našem portalu, predstavili mini koncertima u trajanju od 20 minuta.

Pored grupe Etherstone (Kragujecvac) koja je glasovima publike izborila mesto u finalu, žiri ovogodišnje Rokerijade odabrao je bendove: Kulise (Jagodina), Black Dot (Mladenovac), Mehanizam (Užice) i Sanitarium (Beograd).

Konačni sud o pobedniku doneo je stručni žiri u sastavu:  Branka Glavonjić (Bunt-RTS), Olga Kepčija (radio BG202) i Nikola Jovanović (Kontra).

Kragujevački stoner metal bend Etherstone nastao je 2016.  Njihova muzika je svojevrsni miks različitih pravaca i žanrova, ali se mahom pridržava svojih korena u stoner metalu.

Ekipu benda čine: Nikola Stevanović (vokal), Milan Rajić (solo gitara), Luka Jestrović (ritam gitara), Filip Milosavljević (bubnjevi) i Mihailo Milisavljević (bas gitara).

Drugi bend koji je nastupio na Rokerijadi  je sastav Kulise iz Jagodine. Nastao je pod imenom Bob Rok u februaru 2017, a ekipa je zbog rada na albumu u junu 2020. zvanično promenila ime u Kulise.

Članovi benda su: David Milošević (vokal, gitara), Dušan Stošić (gitara, vokal), David Stevanović (bas gitara) i Čedomir Marjanović (bubnjevi).

Black Dot je rok grupa nastala u Mladenovcu 2016. godine. Osnova zvuka je inspirisana tradicionalnim hard rokom uz prizvuke garažnog roka.

Bend čine: Boris Jekić (vokal, gitara), Mijat Kostić (gitara), Miloš Lekić (bas gitara) i Stefan Vićovac (bubnjevi).

Užički bend Mehanizam nastao je u maju 2019. godine. Nastupali su u finalu 53. Zaječarske Gitarijade kao i u finalu Headliner Mobil Demo Festa gde je Miloš Milićević dobio nagradu za najboljeg gitaristu festivala.

Bend stvara muziku koja svoje korene pronalazi u počecima težeg roka kroz prizmu ličnih ideja i različitih muzičkih uticaja.

Mehanizam su: Ignjat Milićević (vokal, kavijature), Miloš Milićević (gitara), Aleksandar Tomić (bas gitara) i Marko Radovanović (bubnjevi).

A žiri je posle održanog finala odlučio da pobednik Rokerijade 2020 bude Sanitarium, alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa “sa teritorije grada Beograda”.

Bend je počeo sa radom u martu 2016. godine, a njihova muzika je mešavina žanrova (panka, grungea…) u kojoj dominira metal zvuk.

Sanitarium čine: Nenad Živković Žile (vokal), Marko Narančić Narke (gitara), Uroš Pajić Paja (gitara), Viktor Kiralj (bas gitara) i Miloš Bajić Hobit (bubnjevi).

Sanitarium (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Sanitarium (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Da ponovimo, pobednike Rokerijade 2020 očekuju vredne nagrade – snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavanje singla pod etiketom Kontra.rs, snimanje video spota u produkciji Mravac Video, Photo Session autora Marka Ristića i revijalni nastup na Rokerijadi 2021. godine.

I da ne zaboravimo, dodeljene su i nagrade za najistaknutije pojedince – najboljeg bubnjara, gitaristu, basistu i pevača.

Za najboljeg bubnjara Rokerijade proglašen je Aleksandar Živić iz benda Kulise (ex Bob Rock). Najbolji gitarista festivala u Petrovcu na Mlavi je Milan Rajić iz benda Etherstone. Aleksandar Tomić iz benda Mehanizam, proglašen je za najboljeg basistu festivala. Najbolji pevač Rokerijade 2020 je Boris Jekić iz mladenovačkog benda Black Dot.

Za sve koji nisu pratili direktan prenos, ovako je bilo u subotu na Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi… 

Previous post

Hoakin Finiks i Runi Mara dobili sina, dali su mu ime, naravno - River

Next post

Kraj zauvek zabeležen na vinilu i filmskoj traci... Stiže remasterizovano delux izdanje grupe Pink Floyd "Delicate Sound of Thunder"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *