Home»Film»Olivija Njutn-Džon konačno otkrila zašto ona i Džon Travolta nisu igrali u nastavku “Briljantina”

Olivija Njutn-Džon konačno otkrila zašto ona i Džon Travolta nisu igrali u nastavku “Briljantina”

4
Shares
Pinterest Google+
Briljantin/Photo: Promo
Briljantin/Photo: Promo

Olivija Njutn-Džon i Džon Travolta uskraćeni su za priliku da glume u filmu “Grease 2”, nastavku jednog od najuspešnijih muzičkih filmova svih vremena, otkrila je pevačica i glumica.

Australijska zvezda glumila je Sandru Di ‘Sandy’ Olson u mjuziklu o tinejdžerima 1978. godine upletenim u uspone i padove srednjoškolske romanse. Film, u kojem je Džon Travolta glumio ‘lošeg dečka’ Denija Zuka, doneo je neverovatnih 160 miliona dolara samo tokom prve godine. Njutn-Džon, koja je nedavno proslavila 72. rođendan, otkrila je neočekivan razlog zašto nikada nije učestvovala u nastavku.

“BRILJANTIN” DOBIJA PREQUEL… FILM “SUMER LOVING” OTKRIVA ŠTA SE TO DEŠAVALO IZMEĐU SENDI I DENIJA TOG ČUVENOG LETA…

“Briljantin” je prosto pokorio svet. Tokom prvog vikenda u bioskopima zaradio je 9,3 miliona američkih dolara, a prve godine prodato je 13 miliona albuma sa filmskom muzikom, a čak četiri pesme našle su se na Billboarde top 10 listi singlova. Film je ukupno zaradio gotovo 400 miliona dolara (koštao je “samo” 6 miliona), a adaptiran je u više od 123.000 scenskih muzičkih produkcija širom sveta.

Tri decenije ostao je filmski mjuzikl s najvećom zaradom svih vremena sve dok ga 2008. nije s prvog mesta skinuo zvezdani “Mamma Mia”.

Uprkos nesumnjivom uspehu, toliko očekivani “Briljantin 2” kritičari su dočekali na nož, a publika je rekla svoej jer je film jedva vratio uložena sredstva. Kad su je pitali što misli o nastavku iz 1982., Olivija Njutn-Džon se namrštila i rekla: – Ništa!

DA BI NAJNOVIJE VESTI BILE SAMO NA JEDAN KLIK OD VAS, INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU

Ona se svog susreta sa timom “Grease 2” prisetila tokom intervjua 2016. u emisiji ‘Watch What Happens Live’ TV Bravo.

– Sećam se samo da su nas pitali, tačnije ponudili da snimimo nastavak, a onda se to jednostavno – nije dogodilo. Nismo zapravo ni počeli da pregovaramo, a oni su se okrenuli drugim glumcima i sa njima napravili to.

Film je postavljen dve godine nakon što su Deni, Sendi i ostatak T-Birds i Pink Ladies diplomirali u srednjoj školi Rydell. U filmu je glumila Mišel Fajfer, kao vođa Pink Ladies, uz Maksvela Kolfilda kao engleskog studenta na razmeni – Sendinog rođaka. I gotovo svi glumci iz prvog dela ponovili su svoje uloge – osim Travolte i Njutn-Džon.

Glumica je podelila i neke lepe uspomene na “Briljantin”:

– Svi smo bili u kasnim 20-im i 30-im, ali osećali smo se kao da smo tinejdžeri. Mislim da je cela stvar bila jako zabavna od početka do kraja. Imali smo sjajnu energiju.

U iskrenoj ispovesti za The Fix 2012. godine, Njutn-Džon priznao je da je deo njihovog uspeha u filmu bio taj što su se ona i Travolta “zaljubili jedno u drugo”.

E TO JE FACA… KUPIO JE SENDINU JAKNU IZ FILMA “BRILJANTIN” NA AUKCIJI I VRATIO JE GLUMICI OLIVIJI NJUTN DŽON, EVO I ZAŠTO

Setila se njihovog prvog susreta, kada je posetio u njenoj kući u Malibuu kako bi je ubedio da ode na audiciju za ulogu Sendi.

– Imao je te svetloplave oči, koje i danas ima, i mene je prosto odmah “zarobio”. Bio je tako drag, a ja sam bila jako nervozna zbog snimanja filma, a on me uverio da moram da urasim test snimanje. Uradili smo to, ispalo je sjajno, a ostalo se zna – rekla je Olivija Njutn-Džon.

HL/Izvor: express.co.uk

Previous post

Nuklearni detlić, iliti etno na esidu... Aleksandar Mitrović Acart novom pesmom najavio treći album

Next post

Noć za dobar blues... Kolja u bašti kluba Fest 9. oktobra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *