Home»Muzika»Homeland»Muzička bitka protiv depresije… ČBS snimili “stripovski” spot za pesmu “Ziplajn”

Muzička bitka protiv depresije… ČBS snimili “stripovski” spot za pesmu “Ziplajn”

7
Shares
Pinterest Google+
ČBS, Mobl Demo Fest, finale,/Photo: AleX
ČBS, Mobl Demo Fest, finale,/Photo: AleX

Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je novi singl “Ziplajn”, posvećen borbi protiv depresije, koga prati vizuelno upečatljivi spot urađen kao strip. Pesma će se naći kao bonus na predstojećem vinilnom izdanju aktuelnog ČBS albuma “Stanimo u gard” (2018).

– Želeo sam da ČBS kao bend, kako drugačije nego pesmom, doprinese buđenju entuzijazma i elana kod svih koje je ova nezaboravna godina učinila tužnim, uplašenim i bespomoćnim. Veoma bih voleo da grešim, ali mislim da prisustvujemo kraju sveta kakvim smo ga do sada poznavali. Vreme je da se svi otreznimo, pregrupišemo i napravimo strategiju za to novo, neizvesno, sutra – kaže autor pesme i frontmen ČBS, Miki Radojević.

ČBS ZA HEADLINER: NAŠ PRINCIP, NAŠ KRST JE – NEODUSTAJANJE. MOŽDA JESMO U MANJINI, ALI DOBAR JE KOVAČ SAMO ONAJ KOJI KUJE SVAKI DAN

Naslov pesme “Ziplajn” dolazi od popularnog sportsko-rekreativnog spuštanja sajlom između dve visinske tačke, a Radojević kaže da kao tekstopisac voli da upotrebljava žargonske termine:

– Sa ziplajnom imam ogromno iskustvo. Imamo ga svi zapravo! Metaforički gledano, spuštamo se niz njega svakog dana, čini mi se sve vrtoglavije i ekstremnije.

Radojević je producent i reditelj “stripovski” obojenog spota, urađenog samo iz jednog dugačkog kadra. Za postprodukciju bio je zadužen Milan Savić, kameru Miloš Marković, za saobraćaj spota bio je odgovoran asistent režije Pavle Jozić, a šminku Saša Srdić.

– Na prvom mestu veliki sam ljubitelj stripova, pa sam hteo da vizuelni oblik pesme bude dopadljiv mlađoj generaciji i možda ih nagovori da malo siđu sa Instagrama i eventualno otkriju da i umetnost može biti jako zabavna. Primera radi, iza jednog Betmena se ne krije samo dobar logo za majicu, već i neverovatno inspirativna priča. Čitajte stripove, super su… makar i u PDF obliku – poručuje Miki.

DA BI NAJNOVIJE VESTI BILE SAMO NA JEDAN KLIK OD VAS, INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU

ČBS je zbog svega što se dešavalo od početka godine sa pandemijom Covid-19 odlučio da stavi na čekanje planirani oficijalni best of – live album, snimljen prošle godine u matičnom Kragujevcu, odlučivši sa izdavačkom kućom Long Play da “Ziplajn” uvrsti kao dodatak na budućem vinilu albuma “Stanimo u gard”.

Pogledajte spot:

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Za kraj koncertne sezone na Zidiću... Peter Zirbs 2. oktobra na Platou Milana Mladenovića

Next post

Bizarna smrt kultnog basiste Metallice... Na njegovom mestu u autobusu trebalo je da sedi drugi član benda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *