Ja sam belac koji je profitirao od rasizma… Gitarista Pearl Jama je imao petlju da prizna…

0
77
Majk Mekrejdi/Photo: facebook@MikeMcCreadyPJ
Majk Mekrejdi/Photo: facebook@MikeMcCreadyPJ

Gitarista Pearl Jama Majk Mekrejdi reagovao je na odluku velike porote u Kentakiju da podigne optužnicu protiv samo jednog od trojice policajaca iz Luisvila koji su učesvovali u incidentu kloji je doveo do pucnjave u kojoj je ubijena 26-godišnja medicinska radnica Breona Tejlor.

Naime, bivši policajac iz Luisvila Bret Hankison optužen je po tri tačke za bezobzirno ugrožavanje bezbednosti prvog stepena, na veliko zgražanje porodice ubijene devojke i svih onih koji smatraju da bi sva trojica policajaca koji su učestvovali u pucnjavi trebalo da se suoče sa mnogo ozbiljnijim optužbama.

Tejlor je spavala u svom stanu u u ranim jutarnjim satima 13. marta kada je policija ušla u njen stan s nalogom za pretres. U nju je pucano šest puta, a od povreda je preminula. 15. septembra grad Luisvile pristao je da plati njenoj porodici 12 miliona dolara i reformiše policijsku praksu, ali do danas je Hankison jedini policajac protiv kojeg je podignuta optužnica, a to je odluka za koju Majk Mekrejdi kaže da “nema veze da pravdom”.

Mekrejdi se oglasio na službenom Twitter nalogu Pearl Jama.

 

“Optužnica u vezi ubistva Breone Tejlor nema nikakve veze s pravdom”, napisao je gitarista.

“Iako se ne slažem s nasilnim protestima, ja sam bela osoba koja ima koristi od rasizma, a odlučivanje o tome koji je prikladan način da obojene zajednice reaguju, nije moja odluka, ni odluka bilo koje druge bele osobe. Verujem da je moj zadatak kao belca da budem saveznik obojenim zajednicama, radim na tome da budem antirasista i slušam pažljivo kako bih uticao na promene u zajednicama kojima su promene najpotrebnije”.

HL/Izvor: loudersound.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime