ABBA jednu svoju pesmu nikada nije izvela uživo… jer pobednik, često, ne uzima baš sve…

0
100
ABBA/Photo; facebook@ABBA
ABBA/Photo; facebook@ABBA

Grupa ABBA može da se pohvali velikim brojem pesama koju su postale svetski hitovi, a jedna od njih he svakako “The Winner Takes It All”. Numera se pojavila 21. jula 1980. godine, a za kratko vreme našla se na prvom mestu mnogih svetskih listi, od Sjedinjenih Američkih Država, pa do Velike Britanije.

Kompoziciju “The Winner Takes It All” je napisao Bjorn Ulveus kada se rastao od svoje tadašnje supruge Agnete Feltskog, inače njegove koleginice iz grupe ABBA. Inače, zanimljivo je da je ovu numeru otpevala upravo slavna plavokosa pevačica.

Jedna nedoumica vezana za ovu pesmu je bila ta da li je Bjorn na ovaj način opisao razvod od Agnete. Odgovor je – ne. Naime, Ulveus je u jednom svom intervjuu rekao da pesma “The Winner Takes It All” nema veze s razvodom od i da je sve u stvari fikcija.

Jedno mogu da kažem da u našem slučaju nije bilo pobednika ili poraženog (misleći na njegov razvod od Agnete). Mnogi ljudi misle da je to direktno iz stvarnosti, ali nije – rekao je jednom prilikom Bjorn, koji je i sam dodao da je 90 odsto njegovih pesama fikcija.

– Otpevao sam demo koji se svideo mnogim ljudima… Ali sam uvideo razumnu stvar, naravno, pesmu je morala da peva Agneta. Sećam se da sam s njom došao u studio i svi su rekli: “Oh, ovo je sjajno, divno”. Bilo je čudno slušati je kako je peva. Više je ličila na glumicu koja je nešto radila kada je to pevala, ali bilo je duboko dirljivo. Posle je bilo i suza – priznao je Ulveus.

ODUGOVLAČILI SU DVE GODINE, ALI… ABBA SE VRAĆA 2021. SA 5 NOVIH PESAMA I HOLOGRAMSKOM TURNEJOM

Ono što je zanimljivo jeste da je hit “The Winner Takes It All” imao radni naziv “The Story of My Life”. Dok je pisao ovu pesmu, Bjorn Ulveus je pored sebe imao flašu brendija.

– Obično nije dobra ideja da se piše kada ste pijani, ali sve je ispalo dobro. Dok sam napisao “The gods may throw their dice”(kako glasi jedan od stihova pesme “The Winner Takes It All”), flaša je bila prazna – prisetio se Bjorn u intervjuu za “The London Times” 26. marta 2010. godine.

Agneta Feltskog priznala je da joj je hit “The Winner Takes It All” najomiljenija pesma grupe ABBA.

– Bjorn je napisao pesmu posle kraja našeg braka. Činjenica je da je to napisao tačno kada smo se razveli je zaista dirljivo – rekla je pevačica u intervjuu za “The Mail on Sunday” u maju 2013. godine i nastavila:

– Postoji puno toga u toj pesmi. Bila je to mešavina onoga što sam ja osetila i onoga što je osetio Bjorn, ali i onoga što su Beni i Frida prošli (Ani Frid Lingštad i Beni Anderson, koji su takođe članovi grupe ABBA, su bili u braku, ali su se razveli) – rekla je Agneta.

Plavokosa pevačica, ipak, za jednim žali.

– Šteta je što je nikad nismo izveli uživo – rekla je Agneta jednom prilikom za BBC.

Poslušajte pesmu “The Winner Takes It All” grupe ABBA:

HL/Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime