Publika i žiri saglasni… Dokumentarac o Indexima najbolji na petom Dok’n’Ritmu

0
41
Dok`n`Riram/Photo; Katarina Mihajlović
Dok`n`Riram/Photo; Katarina Mihajlović

Dodelom nagrada i koncertom sastava Viva Vops, u Domu kulture Studentski grad završeno je peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam.

Nagradu stručnog žirija, koji je radio u sastavu: Milorad Milinković, reditelj, Aleksandar S. Jankovic, profesor istorije filma na FDU i Mario Knezović, glumac i muzičar, frontmen sastava Zoster – osvojio je film “Indexi” (BIH, 2020) Bojana Hadžiabdića i Zorana Kubure, koji je svetsku premijeru imao upravo na ovom festivalu.

“Ovaj film, stvaran čak tri godine otkriva i aktuelizuje neverovatan potencijal i talenat kakav su umetnici imali na ovim prostorima. Ljudi koji su prošli kroz ovaj bend i njihovo tiho ili glasno svedočenje je prava vrednost ovog izvanrednog filma, kao omaž vremenu kada je jutro zaista moglo da promeni sve”, piše u saopštenju zirija.

Ovo ostvarenje dobilo je i nagradu publike petog Dok’n’Ritma.

Specijalnu nagradu žirija osvojio je dokumentarac “Viktorija, 15” Mine Petrović o mladoj bubnjarki iz Smedereva.

U godini koju je planetarno obelezila korona pandemija, u teškim okolnostima, Dok’n’Ritam jedan je od retkih festivala u zemlji i regionu koji je ipak održan uživo. Pokazalo se da i u ovim vremenima ovaj festival ima vernu publiku, koja je prisustvom i odgovornim ponašanjem festivalske sadržaje učinila još vidljivim, u ovom “kovidljivom” trenutku 21. veka.

Na petom Dok’n’Ritmu, održanom pod sloganom “Čista Petica”, prikazano je 17 filmova i promovisane su tri muzičke knjige.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime