Home»Muzika»Homeland»Da li ste spremni za BES? Novi novosadski bend singlom “Svetionik“ najavljuje prvi album

Da li ste spremni za BES? Novi novosadski bend singlom “Svetionik“ najavljuje prvi album

3
Shares
Pinterest Google+
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo

Novi “stari” novosadski bend BES predstavio je singl “Svetionik“ kojim najavljuje prvi album “Periferija ljudskosti“ koji će u decembru biti objavljen za izdavačku kuću Multimedia Music.

A zašto “stari”? Pa, naziv benda i predstojeći album jesu novi, ali ekipu čine muzičari veoma poznati publici na ovim prostorima.

Članovi benda BES su: Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Išpan Andraš (bas, klavijature) i Luka Jelisavčić (bubnjevi).

Bez obzira na sve rizike “kretanja od nule”, posle dugogodišnjeg akumuliranja iskustva i znanja, snimajući i svirajući sa mnogim afirmisanim bendovima (Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Grate, Armageddon…) ekipa benda BES uspela je da u veoma kratkom roku sabije sve nagomilane emocije u 11 pesama koje će se naći na njihovom prvom albumu „Periferija ljudskosti“.

BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo

Za prvi singl kojim će se bend predstaviti publici, odabrana je pesma “Svetionik” za koju je snimljen i spot.

– To je prva pesma koju smo zajedno zasvirali, na prvoj probi – objašnjava gitarista Saša Friš razloge zbog kojih je baš ova numera odabrana za početak nove priče i dodaje:
– Ideja je nastala na brodu dok je Strahinja plovio iz Emirata ka Japanu a kasnije je završena u Novom Sadu. Iako je autobiografska i metaforički govori o jednom teškom periodu njegovog života koji se završio srećno, može se reći i da je ona postala naša interna himna, naše zajedničko svetlo na horizontu koje sledimo od samog početka ove avanture.

Produkcija spota poverena je studiju Hičkok i sinovi, snimatelji su bili Goran Biševac i Mladen Mitrinović, a montažu potpisuju Goran Biševac i Saša Friš. Album “Periferija ljudskosti” biće objavljen za izdavačku kuću Multimedia Music (CD/LP) u decembru 2020. godine.

– Zahvaljujući sjajnom timu ljudi koji je stao iza naše ideje, mi možemo da sa puno pozitivne energije isčekujemo budućnost. Sigurni smo da na našem tržištu itekako ima publike za ovakav bend i ovakvu muziku – kaže Saša Friš i poziva vas da ispratite rad grupe BES.

Previous post

Viva Vops uoči večerašnjeg koncerta: Živi smo, zdravi i bolji prijatelji nego ranije... spremni da u 2021. budemo bolji nego ikad

Next post

Odložen koncert Are Malikiana... Čuveni violinista u Beograd dolazi 21. maja 2021.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *