Home»Film»Priča o jednoj grupi, jednom pevaču, jednom gradu i jednom vremenu… Sinoć održana premijera filma “Indexi” u okviru 5. Dok’n’Ritam festivala

Priča o jednoj grupi, jednom pevaču, jednom gradu i jednom vremenu… Sinoć održana premijera filma “Indexi” u okviru 5. Dok’n’Ritam festivala

4
Shares
Pinterest Google+

Premijera dokumentarnog filma “Indexi”, održana je sinoć u okviru petog izdanja festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad.

Priču o jednom od najvažnijih sastava pop scene bivše Jugoslavije i najvećoj sarajevskoj grupi svih vremena, autori su su ispričali kroz precizan spoj neverovatnog arhivskog materijala, snimcima iz privatnih arhiva članova grupe i upečatljivim intervjuima.

Bez patetike, a uz plimu emocija, film je odličnom fotografijom, jasno, dinamično, precizno i sa puno duha, kroz priču o grupi Indexi i Davorinu Popoviću, ispričao i priču o jednom gradu i jednom vremenu.

U filmu se, pored članova grupe, kao protagonisti pojavljuju velika imena muzičke scene sa ovih prostora –  Josipa Lisac, Kornelije Kovač, Goran Bregović…

Photo: Promo (Dok’n’Ritam)
Photo: Promo (Dok’n’Ritam)

BHT će uskoro početi emitovanje serijala “Indexi”, a posle premijere na Dok’n’Ritmu, održane na dan rođenja Davorina Popovića, put filma nastavlja se na festivalu DokuMFest u Zenici naredne nedelje, objasnili su autori Zoran Kubura i Bojan Hadžiabdić.

Film je izazvao veliko interesovanje publike, što potvrđuje broj posetilaca koji su Veliku salu popunili, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Da je postojalo veliko intersovanje za jednim ovakvim ostvarenjem govori i to da je razgovor sa gostima iz Sarajeva trajao dugo nakon završetka projekcije.

Publika je bila znatiželjna, imala je brojna pitanja, a odgovori su često prekidani aplauzom.

Veče će se pamtiti i po neobičnoj uvertiri pred projekciju – nastupu gospodina Mirka Vinčetića koji je odsvirao pesmu “Ruke pružam” na verglu.

Mrko Vinčetić/ Photo: Promo (Dok’n’Ritam)
Mrko Vinčetić/ Photo: Promo (Dok’n’Ritam)

Današnji program Dok’n’ Ritma počinje promocijom knjige “Bunt dece socijalizma” Dušana Vesića, a slede filmovi o Miliću Vukašinoviću “70 godina Dr.za RnR”, udruzi riječkih rock veterana “Dugosvirajući rock” i  razvoju čalgije u Severnoj Makedoniji.

Sve filmove će domaća publika gledati premijerno, a ulaz na projekcije je besplatan.

Previous post

Bend Anathema prestaje sa radom... Pandemija ih "ubila"

Next post

"100 hiljada muzičara za promene u svetu" 26. septembra u URMUS-u, ali online

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *