Home»Film»Isusovih poslednjih 12 sati… Snima se nastavak filma “Stradanje Hristovo”, Gibson tvrdi: Biće to najveće ostvarenje u istoriji

Isusovih poslednjih 12 sati… Snima se nastavak filma “Stradanje Hristovo”, Gibson tvrdi: Biće to najveće ostvarenje u istoriji

4
Shares
Pinterest Google+
The Passion of the Christ 2
The Passion of the Christ 2

Nastavak filma “Stradanje Hristovo” (The Passion of the Christ) je u pripremi, potvrdio je medijima glavnu glumac Džim Kavizel.

U intervjuu za Breitbart News, Kavizel se osvrnuo na drugi deo filma, koji reditelj Mel Gibson najavljuje već godinama.

– Mel Gibson mi je upravo poslao treću verziju. Film je u pripremi. Zvaće se “Stradanje Hristovo: Vaskrsenje”. Biće to najveći film u istoriji – rekao je on.

Nešto ranije ove godine Kavizel je govorio o nespremnosti Holivuda da obrađuje biblijske teme, nasuprot, na primer, onima o superherojima.

– Filmovi koje prave su Marvel Comics filmovi. Videćete Supermena. Nećete videti Isusa… Imao sam priliku da igram najvećeg superheroja koji je ikada postojao – rekao je on za Fox News.

The Passion of the Christ 2
The Passion of the Christ 2

Podsetimo, Mel Gibson već godinama najavljuje nastavak filma koji govori o poslednjih 12 sati života Isusa Hrista na zemlji.

– Ne mogu da ga nazovem “Stradanje 2”, jer će se baviti vaskrsnućem. Naravno, to je ogromna i važna tema, i želimo da je obradimo na najbolji način. Ne samo da prikažemo šta se dogodilo, kao da čitate knjigu. Želimo da prikažemo dublje značenje i istražimo sve aspekte tog događaja – rekao je Gibson pre nekoliko godina za Digital Spy.

Film “Stradanje Hristovo” izašao je 2004. i zaradio je 612 miliona dolara na blagajnama širom sveta, ali su ga mnogi kritikovali zbog eksplicitnih scena nasilja i antisemitizma. Istovremeno je pokazao Gibsonov rediteljski talenat, ali mu, po mišljenju mnogih, uništio karijeru.

Nominovan je za tri Oskara, iako nije osvojio nijednog. Drži rekord za najisplativiji film koji nije na engleskom jeziku, pošto je snimljen na aramejskom, hebrejskom i latinskom.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Da li znate zašto se u svetu prvo objavljuju knjige u tvrdom povezu, pa tek onda u mekom? A nije reč samo o ceni...

Next post

Drugi Exitov Life Stream vikend uz Adama Beyera, Hot Since 82, Bena Klocka i Paul van Dyka

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *