Home»Pulse»Najave»“Rekonstrukcija”… Treći festival umetnosti na ulici od 26. do 29. septembra u Beogradu

“Rekonstrukcija”… Treći festival umetnosti na ulici od 26. do 29. septembra u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+

Treći festival umetnosti na ulici “Rekonstrukcija” biće predstavljen od 26. do 29. septembra na Dorćolu, u Beogradu, saopštili su organizatori.

Plan je da budu naslikana tri murala, koji će nastati saradnjom veoma iskusnih uličnih umetnica – Barbare Dimić, Tijane Tripković i TKV, kao i finalistkinja sa konkursa za vizuelne umetnike bez prethodnog iskustva rada u javnom prostoru.

Dva rada nastaće na fasadama u ulici Despota Ðurđa 7. i 11, a timove će da predvode Barbara i Tijana, koje su muralisti, grafički dizajneri i ilustratori.

Inače, ove dve umetnice često realizuju projekte zajedno, dok će ovog puta nastupiti individualno.

Barbara Dimić će raditi sa Valentinom Brković, multidisciplinarnom dizajnerkom i ilustratorkom iz Beograda, dok će Tijanina saradnica biti Sandra Nikač, scenografkinja i kreatorka lutaka, takođe iz prestonice.

Na zidovima u Ulici Mike Alasa 36, sledeći rad će realizovati tri umetnice odabrane pomenutim konkursom, a lider projekta im je ulična umetnica TKV.

Uz nju su Iva Dimitrijević iz Beograda, studentkinja 3. godine slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, Milica Bojanić, učenica 3. razreda Umetničke škole u Nišu i Nataša Mihailović iz Pančeva, višestruko nagrađivana studentkinja 4. godine animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Publika može pratiti oslikavanje murala u subotu i nedelju, 26. i 27. septembra, od 10:00 do 18:00 časova.

Photo: AleX
Photo: AleX

U okviru manifestacije, u utorak, 29. septembra, biće organizovana i diskusija “Jedan za sve” u Ustanovi kulture “Stari grad” (bivši “Parobrod”), koja će se baviti prirodom javnog prostora iz pozicija njegovih različitih korisnika.

Učesnice će biti: Jasna Cicmil Bratičević, koordinatorka programa zapošljavanja, CIM (Svratište za decu, Beograd), Milica Mraović, suosnivačica udruženja “Kolaž” i Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa magazina “Liceulice”.

Moderator tribine je Tamara Marković, nezavisna menadžerka u kulturi i suosnivačica festivala “Rekonstrukcija”.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Ode sve u... Trećina muzičara u Velikoj Britaniji razmišlja o napuštanju muzičkog biznisa

Next post

Preminuo Dragan Prošić Proja, jedan od naših najboljih rock vokala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *