Home»Film»Najveća holivudska lentšina… Bil Marej propustio niz sjajnih uloga jer ga je – mrzelo da se javi na telefon

Najveća holivudska lentšina… Bil Marej propustio niz sjajnih uloga jer ga je – mrzelo da se javi na telefon

4
Shares
Pinterest Google+
Bil Marej/YouTube printscreen
Bil Marej/YouTube printscreen

Američki filmski glumac i komičarska ikona irskog porekla Bil Marej, poznat je po svom urođenom humoru i specifičnoj karizmi, koja mu je obezbedila karijeru punu različitih uloga, od šarmantnih cinika u komedijama do rezigniranih outsidera u dramama. Od njegovih najpoznatijih filmova svakako treba izdvojiti “Isterivače duhova”, “Dan mrmota” i “Izgubljeni u prevodu”.

Bil Marej je jedan pomalo neobičan tip, barem tako tvrde ljudi koji dobro poznaju Hollywood. A tamo se i te kako zna da je Marej propustio dosta sjajnih uloga samo zato što ga je mrzelo – da dođe na razgovor, na audiciju ili da se uopšte javi na telefon. Njegov biograf Robert Šakenberg između ostalog napisao je i ovo:

The Big Bad Book of Bell Murray, cover
The Big Bad Book of Bell Murray, cover

“Tokom 2000. godine Marej je otpustio svoje agente jer su ga prečesto zvali telefonom pa ih je zamenio govornim automatom sa pozivnim brojem 0800. Svi filmaši koji žele da angažuju Mareja moraju da ostavei poruku na automatu koji on zapravo vrlo retko provjerava. Kad je zainteresovan za neki scenario, Marej zahteva da mu se isti pođalje faksom u lokalni dućan s kancelarijskim materijalom. Ovaj neobični način poslovanja rezultirao je time da je Marej propustio veliki broj uloga u dosta uspešnim filmovima”.

Murray je u ponedeljak, 21. septembra, napunio 70 godina.

Previous post

Facebook i Instagram se povlače iz Evrope? Ne mogu da ispune EU standarde zaštite podataka...

Next post

Van Morison se ozbiljno zamerio irskim političarima zbog kritike lockdowna: On nije guru i nije nikakav učitelj

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *