Home»Kult»Objavljen transkript sa najnovijeg saslušanja Lenonovog ubice: Čepman se izvinio Joko Ono i tražio drugu šansu

Objavljen transkript sa najnovijeg saslušanja Lenonovog ubice: Čepman se izvinio Joko Ono i tražio drugu šansu

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon i Mark Čepman/Photo: Paul Goresh/rarehistoricalphotos.com
Džon Lenon i Mark Čepman/Photo: Paul Goresh/rarehistoricalphotos.com

Ubica Džona Lenona izvinio se njegovoj udovici Joko Ono, rekavši da je ono što je uradio odvratno i zaslužuje smrtnu ili kaznu doživotnog zatvora.

Marku Dejvidu Čepmanu odbijen je uslovni otpust na saslušanju u Njujorku. Prema transkriptu, zvaničnici su odbili zahtev za puštanje jer bi to bilo “nespojivo sa dobrobiti društva”, piše BBC.

Čepman je u decembru 1980, kada je imao 25 godina, na Menhetnu pucao četiri puta u pevača i frontmena čuvenih Beatlesa, pored kojeg je bila Joko Ono.

– Želim da ponovim da mi je žao zbog toga što sam uradio. Ne postoji opravdanje. Uradio sam to zbog slave. Smatram da je to najgori zločin koji može da se uradi nekome ko je potpuno nevin – rekao je Čepman i dodao:

DEJVID BOUVI BIO JE SLEDEĆI NA “CRNOJ LISTI” UBICE DŽONA LENONA… ČEPMEN JE IMAO MESTO U PRVOM REDU ZA NJEGOV NASTUP NA BRODVEJU NOĆ POSLE ATENTATA

– Hoću da naglasim da je to bio veoma sebičan čin. Bio je izuzetno poznat. Nisam ga ubio zbog njegovog karaktera ili toa kakav je čpovek bio. Bio je ikona. Bio je porodični čovek. Bio je neko ko je govorio o stvarima o kojima mi danas smemo da govorimo. Jedini razlog za to što sam uradio jeste zato što sam želeo slavu za sebe. Žao mi je zbog bola koji sam uzrokovao njoj (supruzi, Joko Ono). Razmišljam o tome stalno – rekao je počinilac.

Lenonov ubica nosio je Selindžerovu knjigu “Lovac u žitu” kada je počinio zločin. Govoreći o tome, izjavio je da se positovetio sa glavnim karakterom koji je bio “izolovan” i “usamljen”.

Nastavio je rečima da zaslužuje smrtnu kaznu – u državi Njujork je ukinuta 2007. godine, a nijedna nije izvršena od 1963. godine.

– Kada svesno planirate nečije ubistvo i znate da je to pogrešno i učinite to zbog sebe, to, po mom mišljenju, zaslužuje smrtnu kaznu – rekao je Čepmen.

– Neki ljudi se ne slažu sa mnom, ali svako dobija drugu šansu. Ako zakon i vi izaberete da me ostavite ovde doživotno, neću se žaliti.

HL/Izvor: bbc news na srpskom

Previous post

EKV: TVOJA PESMA ... Mascom i Tin Drum Music pokreću konkurs u čast grupe Ekatarina Velika

Next post

Facebook i Instagram se povlače iz Evrope? Ne mogu da ispune EU standarde zaštite podataka...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *