Home»Muzika»Homeland»Kakvi su Instruktori u studiju… Bajaga realan i zna šta publika voli, Žika zahtevan i stalno bi nešto da menja

Kakvi su Instruktori u studiju… Bajaga realan i zna šta publika voli, Žika zahtevan i stalno bi nešto da menja

3
Shares
Pinterest Google+
Exit/Photo: Exit Press
Exit/Photo: Exit Press

Novi album Bajage i Instruktora pod nazivom “Ovaj svet se menja” objavljen je 14. septembra. Rad na ovom izdanju ih je, kako kažu, sačuvao tokom vanrednog stanja.

Članovi benda Bajaga i Instruktori u razgovoru za Gloriju priznali su da ih je rad spasio tokom vanrednog stanja usled koronavirusa, a podelili su i iskustva sa nedavno održanog koncerta u Skoplju.

– Pošto su nam otkazali više od 20 koncerata, poslednji put smo svirali u Osijeku 7. marta, imali smo dovoljno vremena i energiije da se posvetimo stvaranju. To sun am bili najlepši trenuci karantina, svakodnevno smo se okupljali kod Saše Loknera u ateljeu u Zemunu. Tih nedelja samo se potvrdilo ono što oduvek znamo, da je muzika jedina stvar koja može da te spase u jednoj tako gadnoj situaciji. Sama činjenica da nešto radimo nas je spasavala, jer su svi ostali sedeli i čekali šta će da bude. Želeo sam da snimim pesme “Tvoje oči” i “Moja draga”, koje sam napisao za Zdravka Čolića – ispričao je Momčilo Bajagić.

BAJAGA I INSTRUKTORI IMAJU NOVI ALBUM, A NA NJEMU…

Gitarista Žika Milenković je priznao da je jako zahtevan u studiju.

– Bajaga ima realan ukus, zna šta je dobro i šta može da prođe kod publike. Meni je muzika uvek u glavi, vrlo sam kreativan, i kad smo u studiju, stalno bih nešto menjao, pa moraju da me obuzdavaju. Dešavalo se, dotle je došlo, da producenti traže da me ne dovode tokom procesa stvaranja, a ja sam to shvatio kao sasvim normlanu stavr, jer i kad je sve završeno, obavezno imam još neku novu ideju – ispričao je on i dodao da posao muzičara nije nimalo lak:

Bajaga i Instruktori/Photo: facebook@bajaga.official.page
Bajaga i Instruktori/Photo: [email protected]

– Ovaj posao dosta troši ljude, putovanja znaju da budu naporna, ponekad se osećaš kao vatrogasac kad moraš da ustaneš u pola noći da bi krenuo na put, ali sve se radi iz srca. Jer kad se foliraš, to se vidi – naveo je Milenković.

Instruktori su nedavno održali koncert u Skoplju, a Bajaga sada nije mogao da sakrije svoje oduševljenje zbog povratka na scenu.

– Kad je krenula prva pesma, bili smo presrećni i pitali smo se da li je to moguće. Bilo je više od tri hiljade ljudi i organizacija je bila vrhunska. Siguran sam da se na tom koncertu niko nije zarazio pošto je bilo sedam različitih inspekcija koje su sve kontrolisale – zaključio je.

HL/Izvor: Glorija

Previous post

Bobi Goes to Hollywood (again)... Adam Sendler snima film sa našom NBA zvedom, a možda i vi možete da deo projekta

Next post

Zatvaranje sezone prvog Drive in Bioskopa na Adi uz filmove "Pozovi M radi ubistva", "La Dolce Vita", "Ko je smestio Zeki Rodžeru" i "Beležnica"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *