Home»Pulse»Reportaže»Održana online dodela Emmy nagrada 2020… Serije “Šitov potok” i Naslednici” najbolje prošle, nisu izostale kritike na račun Trampa i Džonsona

Održana online dodela Emmy nagrada 2020… Serije “Šitov potok” i Naslednici” najbolje prošle, nisu izostale kritike na račun Trampa i Džonsona

4
Shares
Pinterest Google+
International Emmy Awards/Photo: facebook @iemmys
International Emmy Awards/Photo: [email protected]

Devet nagrada pripalo je seriji “Šitov potok”, što je novi rekord za broj Emmy nagrada za komediju u jednoj sezoni. To je bio sjajan završetak za kanadsku seriju, čija šesta i poslednja sezona je emitovana ranije ove godine.

Serija “Naslednici” dobila je najvažniju Emmy nagradu, namenjenu najboljoj drami, kao i za najboljeg glumca – priznanje je otišlo u ruke Džeremija Stronga. Serija produkcije HBO takođe je osvojila nagrade za najbolji scenario i režiju u kategoriji drame.

– Ovo je tako lep trenutak – rekao je Džesi Armstrong, tvorac serije, u obraćanju iz Londona. – Ali tužno je što ne mogu da budem zajedno sa ekipom koja je radila na seriji.

Armstrong je tokom obraćanja kritikovao Donalda Trampa, američkog predsednika i Borisa Džonsona, britanskog premijera zbog načina na koji su rukovodili državama tokom pandemije.

“Nadzirači”, još jedna HBO serija, osvojila je nagradu za najbolju mini-seriju, a priznanja su dobili i Regina King i Jahua Abdul Matin Drugi, zvezde ovog ostvarenja.

Dvadesetčetvorogodišnja Zendaja, postala je najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u seriji “Euforija”.

To je tinejdžerska drama koja prati grupu srednjoškolaca koji se suočavaju sa pitanjima ljubavi, seksa, korišćenja droga i problemima identiteta.

Ove godine ceremoniji je bila manje pompezna, a većina dobitnika je imala onlajn obraćanja. Ceremonija je održana u praznom Stejpls centru u Los Anđelesu.

Emmy nagrade za 2020. godinu: Najveći dobitnici
11 – Nadzirači (Watchmen)
9 – Šitov potok (Schitt’s Creek)
7 – Naslednici (Succession)
7 – Mandorlijan (The Mandalorian)
6 – Ru Polova trka transvestita (RuPaul’s Drag Race)
6 – Uživo subotom uveče (Saturday Night Live)
***uključene su sve kategorije.
OVDE POGLEDAJTE SVE DOBITNIKE NAGRADA

Ovogodišnju dodelu Emmy nagrada obeležio je i Džimi Kimel, koji je treći put bio voditelj ove ceremonije – prethodno 2012. i 2016. godine. Nisu zaboravljeni ni oni koji su preminuli – odata je počast Čedviku Bozmanu, Naji Riveri, Kerol Spini, Kirku Daglasu, ser Ijanu Holmu i Dajani Rig.

Više od 25.000 članova TV Akademije glasa za za nagrade, koje se dodeljuju od 1949. godine. Naziv Emmy potiče iz nekadašnjeg elementa TV kamere – ortikon tube ili – Emmy.

Previous post

Bili Ajliš se naljutila na vršnjake i kolege: Vi se zabavljate i pravite žurke, a ja svoje prijatelje nisam videla mesecima...

Next post

Oni su predvodnici novog riječkog muzičkog talasa... One Possible Option objavili album "No King"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *