Home»Film»Morikone za 21. vek… Ovaj momak prosto nije imao konkurenciju na dodeli Emmy nagrada u kategoriji za najbolju muziku

Morikone za 21. vek… Ovaj momak prosto nije imao konkurenciju na dodeli Emmy nagrada u kategoriji za najbolju muziku

4
Shares
Pinterest Google+
Judvig Goranson/Photo: printscreen
Judvig Goranson/Photo: printscreen

Emmy za najbolju muziku na sinoć održanim dodelama nagrada pripao je Ludvigu Goransonu za seriju “The Mandalorian”.

Goranson je radio s Čajldišom Gambinom na njegovom velikom hitu “This is America”, a priznanje je dobio i za muziku za film “Black Panther” za koju je pršle godine dobio i Oskra i nagradu Grammy za najbolju originalnu muziku. Zahvaljujući na nagradi putem Twittera 36-godišnji Goranson je napisao:

– Hvala Akademiji na ovoj časti kao i svim priznanjima koje je dobila muzika za seriju “The Mandalorian”.

Zahvalio se posebno i Jonu Favreu i Dejvu Filoniju koji su “stvorili ovu sjajnu seriju i što su mu pružili priliku da pređe muzičke žanrove i granice radeći muziku za ovu seriju”.

Da je reč o vanserijskoj muzici govori podatak da je još u avgustu za Mondo Records objavljena muzika iz serije i to u obliku delux vinila koji se sastoji od osam delova i to u tiražu od samo 3.500 primeraka. Komentirišući rad Ludviga Goransona, vlasnik diskografske kuće Mondo Records Mo Šafek izjavio je:

– Više nije tajna da je Ludvig Goranson trenutno najtalentovanija i najuzbudljivija osoba koja stvara filmsku i televizijsku muziku. Ono što ostaje neizgovoreno je njegova sposobnost da poput kameleona komponuje muziku u različitim žanrovima čak i unutar pojedinih odrednica za neki film. Njegova muzika za filmove “Creed” i “Black Panther” ne predstavlja samo njegovu spremnost na saradnju već i njegov odnos prema popu i hip hopu kao i kombinovanje netradicionalnih instrumenata s tradicionalnim orkestrima.

“THE MANDALORIAN” – DRUGA SEZONA… KONAČNO STIGAO TREJLER

Evidentno oduševljen njegovim radom Šafek je nastavio s pohvalama:

– Njegov rezultat za seriju “The Mandalorian” je ta neverovatna sposobnost da bude divlje eksperimentalan, ali da se to ne oseti kao da tome nije tu mesto. Poput sintesajzera u špageti vesternima Enia Morikonea ili muzici Hansa Zimera i Džona Vilijamsa. Velika nam je čast što Ludvig radi za nas.

U bioskopima se upravo prikazuje i film “Tenet” Kristofera Nolana za koji je muziku radio, pretpostavljate – Ludvig Goranson.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Oni su predvodnici novog riječkog muzičkog talasa... One Possible Option objavili album "No King"

Next post

Prvi put u Festu... Orthodox Celts 26. septembra u poznatom zemunskom klubu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *