Home»Muzika»Kakav nam je vođa potreban… Odgovor krije još jedan biser iz arhive Prinsa

Kakav nam je vođa potreban… Odgovor krije još jedan biser iz arhive Prinsa

4
Shares
Pinterest Google+
Prins Sign O The Times (copyright The Prince Estate-photo credit Jeff Katz)
Prins Sign O The Times (copyright The Prince Estate-photo credit Jeff Katz)

U susret jednom od najznačajnihi reizdanja u ovoj godini kao i muzičkom projektu na kom su zajedno radili The Prince Estate i kompanija Warner Records, predstavljen je još jedan biser iz Prinsovog trezora.

Pesma “I Need A Man” je originalno nastala 1981. godine za potrebe Prinsovih projekata Vanity 6, odnosno The Hookers. Krajem osamdesetih Prins je bio fasciniran umetnošću, talentom i glasom Boni Rejt. 1987. godine joj je ponudio četiri pesme od kojih je “I Need A Man” bila prva.

Stvaranje aranžmana prolazilo je razne faze ali saradnja Prinsa i Boni nikada nije zvanično sprovedena u delo.

BILE SU MU VIŠAK, A SAD MOGU DA SE UNOVČE…. REIZDANJE PRINSOVOG ALBUMA “SIGN O’ THE TIMES” SA ČAK 63 RANIJE NEOBJAVLJENE PESME – IMA, KAŽU, I DOBRIH

Ova verzija pesme snimljena je tokom januara 1987. godine u Vašingtonu, pošto su radovi na stvaranju Prinsovog Paislei Park studija i dalje bili u toku. Pesma “I Need A Man” je potom završila u trezoru, sve do danas.

Reč je o veoma angažovanoj pesmi koja govori o profilu vođe koji je narodu potreban. Njegovim vrlinama i kvalitetima, nasuprot destruktivnom ponašanju koje i danas karakteriše lidere širom sveta.

Raritetni snimci, činiće deo budućeg reizdanja albuma “Sign O´ The Times”. Novo prošireno izdanje albuma biće dostupno od 25. septembra. Pored pesama sa originalno objavljenog albuma iz 1987. godine, koje su prvi put u potpunosti remasterovane, super deluxe izdanje sadrži još 63 do sada nikada objavljene numere. Ovaj kolekcionarski paket sadržaće i ekskluzivan dvosatni video zapis sa čuvenog novogodišnjeg dobrotvornog koncerta iz 1987. godine, na kom je Prins ugostio legendarnog trubača Majlsa Dejvisa.

Previous post

Preminuo Edi Keler, "alfa i omega" Žute kuće i prvi bubnjar Obojenog programa

Next post

Danas je Betmendan... Pogledajte u nebo, možda je tamo njegov znak

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *