Home»Muzika»Rokerijada u Petrovcu na Mlavi 26. septembra – online

Rokerijada u Petrovcu na Mlavi 26. septembra – online

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Organizatori, Udruženja građana Fabrika, su još pre tri nedelje doneli odluku o tome da će Rokerijada u Petrovcu na Mlavi biti online, a sada je konačno poznat i datum održavanja – 26. septembar (početak u 20:00 časova).

Akcenat je stavljen na takmičenje mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Pored benda Etherstone koji je glasovima publike izborio mesto u finalu, žiri ovogodišnje Rokerijade je odabrao jos pet bendova.

Za titulu najboljeg mladog benda u Srbiji ukrstiće instrumente: Etherstone (Kragujevac), Sanitarium (Beograd), Mehanizam (Užice), Kulise (Jagodina), i Black Dot (Mladenovac). Bend Nemesis neće biti u mogućnosti da nastupa iz opravdanih zdravstvenih razloga.

Konačni sud o pobedniku doneti će stručni žiri, koji čine: Branka Glavonjić (Bunt-RTS), Olga Kepčija (radio BG202) i Nikola Jovanović (Kontra).

Sanitarium/ Photo: AleX
Sanitarium/ Photo: AleX

Najbolji bend očekuju izuzetno vredne nagrade – snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavanje singla pod etiketom Kontra.rs, snimanje video spota u produkciji Mravac Video, Bend Photo Session autora Marka Ristića i revijalni nastup na Rokerijadi 2021. godine.

A tu su i nagrade za najistaknutije pojedince – najboljeg gitaristu, basistu, pevača.

Nagrada za najboljeg bubnjara biće ručno pravljeni shell za doboš od punog drveta u izradi velikog prijatelja festivala W.Odd Custom Drums.

Festival možete pratiti putem live streaminga na portalu Headlinera, zvaničnom YouTube kanalu Rokerijade i na televiziji Mlava.

Black Dot/ Photo: AleX
Black Dot/ Photo: AleX

Napominjemo da će i domaćini i učesnici biti obezbeđeni  maskama i sredstvima za dezinfekciju na više punktova.

– Možda nema festivala onako kako bi trebalo da bude. Ipak, mi ne stajemo, jer biće online takmičenja, a sledeće godine se sa festivalom vraćamo još jači i žešći. Od ovog se ne živi, za ovo se živi. Long live #rokerijada!!! – poručili su organizatori.

Previous post

Ma, ko nas šta pita? Zakerberg odlučio da ubije muziku na Facebooku - i tačka! I ima savršeno glupo opravdanje za to...

Next post

Sunnysiders u Njujorku snimili spot za novi singl “You’re not that good for me to cry”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *