Home»Muzika»Dokumentarac o snimanju albuma grupe Linkin Park od sada besplatno na YouTubeu, a tu je i nova/stara pesma

Dokumentarac o snimanju albuma grupe Linkin Park od sada besplatno na YouTubeu, a tu je i nova/stara pesma

4
Shares
Pinterest Google+
linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark
linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark

Dokumentarni film “Meeting Of A Thousand Sun” objavljen je prvobitno na DVD-u, ali su ove nedelje momci iz benda Linkin Park odlučili da ga podelite putem YouTubea, obeležavajući tako 10 godina od snimanja albuma “A Thousand Suns”.

Ujedno, bend ove godine slavi i 20 godina od izlaska njihovog najpoznatijeg albuma “Hybrid Theory” koji ih je proslavio, pa su odlučili da poklone svojim fanovima i nikad ranije objavljenu pesmu “She Couldn’t”.

– Reč je o demo snimku jedne od naših prvih pesama koju smo napravili zajedno sa Česterom Beningtonom (pevač grupe koji je preminuo 2017. godine). Programirani ritam u toj pesmi i fokus na sintetičkim zvukovima i vokalu umesto na teškom zvuku gitara nagovestili su budućnost benda. U potrazi za našim pravim zvukom postavili smo temelje za evoluciju grupe koja je iza toga usledila – izjavio je član grupe Linkin Park Majk Šinoda.

Osim toga grupa Linkin Park našla se u društvu brojnih muzičara koji su digli glas protiv korišćenja njihovih pesama u predizbornoj kampanji Donalda Trampa, koji pesme u svojoj kampanji koristi bez dozvole autora. Tramp je za svoju kampanju koristio njihovu pesmu “In The End”.

“Linkin Park nije nikada niti sada podržava Trampa niti je ovlastio bilo kakvu organizaciju da koristi našu muziku bez dozvole”, napisao je bend na Twitteru. Da im je to baš teško palo govori i činjenica da je pokojni pjevač grupe Čester Benigton na Twitteru napisao još 2017. godine: “Tramp je veća pretnja za SAD od terorizma”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Nemci u francuskom gradiću... ne, nije "Alo, alo", nego Rammstein sprema novi album

Next post

Već zvuči "uvrnuto"... Autor "Američke horor priče" pravi komični mjuzikl sa Meril Strip, Nikol Kidman i Džejmsom Kordenom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *