Ima nade za Sajam knjiga… i to u redovnom terminu, krajem oktobra

0
25
Sajam knjiga 2015./Photo: Laguna

Sajam knjiga biće održan u izvornom terminu, krajem oktobra, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike, izjavio je danas sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl.

Karl je to rekao za Tanjug nakon sastanka sa članovima odbora Sajma knjiga, na čelu sa Duškom Kovačevićem, generalnom direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić i menadžmentom i predstavnicima izdavača.

KNJIGA JE NASTALA ZA 11 DANA… A SVE ŠTO SE KASNIJE DOGODILO SPADA U ONO ŠTO SE ZOVE “FENOMEN JEDNOSTAVNE PRIČE”

Kako je naveo, nakon što je menadžment Sajma prezentovao projekciju posete na dnevnom nivou podeljenu po satima i lokacijama unutar sajamskog zdanja, dogovoreno je da se taj dokument pošalje Republičkom kriznom štabu na izjašnjenje jer je reč o brojci koja je veća od trenutno dozvoljenih 500 ljudi u zatvorenom prostoru.

– Iz Sajma su uverili da je moguće organizovano praćenje posete odnosno regulisanje rasporeda ulazaka i izlazaka iz sajamskih hala, kao i da u projekcijama vođeno računa o površinama prostora, dozvoljenim razmacima i svim ostalim merama zaštite – kaže Karl.

Dodaje da će se Sajam knjiga odložiti eventualno za kraj godine, ukoliko Republički krizni štab proceni da postoji rizik po zdravlje ljudi.

– Ako stigne dozvola struke, onda će sve strane u procesu da se sastanu ponovo i zajedničkim snagama pronađu optimalne modele po kojima bi se sajam knjiga održao. Tu je pre svega reč o obimu organizacije, finansijskoj konstrukciji i trajanju, jer to svakako neće biti pun kapacitet manifestacije kada je reč o poseti i tradicionalnim glavnim dešavanjima poput zemlje gosta i pratećim programima – kazao je Karl.

HL/Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime