Home»Muzika»Pevač Avalona priznao: Izbacili su me iz benda jer nisu uspeli da me preobrate…

Pevač Avalona priznao: Izbacili su me iz benda jer nisu uspeli da me preobrate…

4
Shares
Pinterest Google+
Majk Pasons/Photo: instagram
Majk Pasons/Photo: instagram

Pevač Majkl Pasons priznao je su ga izbacili iz grupe Avalon koja se bavi hrišćanskim temama jer su ga članovi grupe terali da ide na “terapiju preobraćenja”.

Terapija preobraćanja sa homoseksualnosti na heteroseksualnost je zastarela i nehumana metoda kojom su LGBT ljudi bili izloženi decenijama unazad. Te terapije su zapravo seanse u kojima pobornici ove metode misle da će se preko razgovora, koji se najčešće poziva na greh, neko “izlečiti” od homoseksualnosti.

Kada je 2003. godine Majkl napustio ovu grupu koja je u jednom trenutku bila nominovana za nagradu Grammy, zvanični razlog koji je u tom trenutku dat bio je da posle osam godina želi da bude solo izvođač.

Međutim, kako strani mediji sada pišu, ovaj 54-godišnjak je u jednom potkastu rekao da to nije bilo baš tačno.

 

– Nisam mogao protiv sebe – rekao je Pasons, dodajući da je ovo prvi put da otvoreno govori o ovoj temi bez zadrške. – Mislio sam da sam ja kriv za sve, jer niko nije rekao da nije tako. Patio sam dugo zbog onoga što jesam – priznao je pevač.

Pevač je priznao da tek u poslednje vreme može ponosno da kaže da je homoseksualac, dodajući da ga je mučilo što je stvarao muziku hrišćanske tematike, za ljude koji ga nisu prihvatali kao i da su ga terali na terapiju preobraćanja.

– Vozio sam se nekoliko sati nedeljno da bih posećivao te terapeute, koji su sedeli i sažaljevali me. Užasno sam se osećao, mislio sam da sam ja kriv i da ja grešim, želeo sam da mi nađu ‘lek’ za homoseksualnost, a sada vidim da su oni grešili a ne ja – priznao je Pasons.

 

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Ekoslavija #1... Festival ekologije i antifašizma 18. i 19. septembra u Subotici

Next post

Sve spekulacije pale u vodu, Ozi Ozborn jasno poručio: Ne zanima me oproštajni koncert Black Sabbatha

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *