Home»Kult»Ovako je Dejvid Bouvi spektakularno odbio saradnju sa Coldplayom: Nije vam to baš dobra pesma, zar ne?

Ovako je Dejvid Bouvi spektakularno odbio saradnju sa Coldplayom: Nije vam to baš dobra pesma, zar ne?

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock

Iako nesumnjivi uticaj Dejbvida Bouvija na savremenu muziku ostaje neupitan, The Thin White Duke nije uvek bio najpristupačniji u smislu umetničke saradnje a mnovi iz Coldplaya saznali su to na teži način.

Bouviju, koji je pozornicu delio s umetnicima kao što su Tina Tarner, Šer, Lu Rid, Mariana Fejtful, Mik Džeger, Igi Pop i bezbroj drugih, indie-pop grupa Coldplay jednom se obratila u ambicioznom pokušaju da se dokopaju njegovog vokala za jednu svoju pesmu. Umesto toga, Krisa Martina i ekipu dočekalo je teško odbijanje.

DEJVID BOUVI BIO JE SLEDEĆI NA “CRNOJ LISTI” UBICE DŽONA LENONA… ČEPMEN JE IMAO MESTO U PRVOM REDU ZA NJEGOV NASTUP NA BRODVEJU NOĆ POSLE ATENTATA

Razmišljanje o neuspelom pokušaju u intervjuu za NME, bubnjar Coldplaya Vil Čempion otkrio je Bouvijevu vrlo iskrenu procjenu pesme za koju su tražili saradnju. Prema Čempionu, Bouvi je samo rekao: “Nije to baš dobra pesma, zar ne?” (Ili, prema verziji Krisa Martina: “Nazvao me i rekao: ‘Nije jedna od vaših najboljih”)

Coldplay/ Photo: Facebook @coldplay
Coldplay/ Photo: Facebook @coldplay

Uprkos tome, bend nije njegovu kritiku primio k srcu i kao i većina koji su ga poznavali, poštovali su ga zbog toga što je bio veran sebi. Čempion je dodao:

– Bio je vrlo pronicljiv – ne bi tek tako stavio svoje ime uz bilo šta. Za to mu treba odati priznanje!

EPSKA LIVE VERZIJA PUNK HIMNE IGIJA POPA… OVAKO JE DEJVID BOUVI OTPEVAO “LUST FOR LIFE” NA ROCKPALASTU 1996… A DA LI ZNATE KAKO JE OVA PESMA NASTALA?

U intervjuu je bubnjar potom rekao da je Bouvi “jedna od referentnih tačaka za apsolutno sve”, a njegova smrt ga je “prilično dezorijentisala”. Gitarista Džoni Bakland dodao:

– Svi volimo njegovu muziku od kada smo je prvi put čuli.

Inače, Bouvijevo odbijanje osetili su i Red Hot Chilli Peppers.

HL/Izvor: faroutmagazine.com

Previous post

''Igra uma'' ponovo u Beogradu... Interaktivna predstava 18. i 20. septembra u staroj kući na Vračaru

Next post

“Krila od papira”... Jana Vuković objavila svoj prvi EP

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *