Home»Film»20 miliona pregleda za 5 dana… Trejler za novi-stari SF spektakl oborio sve rekorde, fanovi cupkaju do premijere

20 miliona pregleda za 5 dana… Trejler za novi-stari SF spektakl oborio sve rekorde, fanovi cupkaju do premijere

4
Shares
Pinterest Google+
Dina/Photo: promo
Dina/Photo: promo

“Dina” je jedan od najvećih SF romana ikad napisanih, a konačno je stigao i prvi trejler za najnoviju adaptaciju, koja obožavaocima daje pogled na kultni roman Frenka Herberta iz 1965. kroz oči reditelja Denisa Vilneva.

Glumačka postava prepuna je zvezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skasgard, Zendeja, Džejson Momoa, Džoš Brolin, Dejv Batista i Havijer Bardem.

Vilnevu, naravno, pojam epskog SF-a nije stran, s obzirom na to da je prethodno režirao filmove kao što su “Blade Runner 2049.” i “Arrival”. Trejler je predstavljen pre nekoliko dana, a već je prikupio više od 20 miliona pregleda samo na platformi YouTube, uz oduševljene komentare fanova.

DUŽINA NIJE BITNA, UMEĆE JESTE… OVO JE 10 NAJBOLJIH REKLAMA KOJE SU REŽIRALI LEGENDARNI REDITELJI

Planirano je da “Dina” bude prvi od dva filma temeljena na Herbertovoj originalnoj knjizi. Očekuje se da će film koji stiže krajem godine obuhvatati prvu polovinu, dok će drugi film (koji još nema naslov ili datum izlaska) pokrivati ostatak romana.

Inače, adaptacija “Dine” Dejvida Linča iz 1984. godine, uprkos skromnoj zaradi i podeljenim kritikama, postala je kultni film. Zahvaljujući IMDB-u, može se videti i kako trejler nove adaptacije izgleda u odnosu na Linčovu, o čemu smo već pisali.

“DINA” 2020. VS. “DINA” 1984.- KADAR PO KADAR… DA LI JE NOVI FILM SAMO BLEDA KOPIJA REMEK DELA DEJVIDA LINČA?

“Dina” bi u bioskope trebalo da stigne 18. decembra.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Zašto je "Borat 2" snimljen u tajnosti i prikazan samo ''određenim ljudima'' na "zatvorenim projekcijama?

Next post

Ekoslavija #1... Festival ekologije i antifašizma 18. i 19. septembra u Subotici

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *