Home»Muzika»Rešenje za pandemijske koncerte… Dirigent napravio zaštitne maske koje – poboljšavaju akustiku

Rešenje za pandemijske koncerte… Dirigent napravio zaštitne maske koje – poboljšavaju akustiku

3
Shares
Pinterest Google+
Akustična maska/Photo: YouTube printscreen
Akustična maska/Photo: YouTube printscreen

Mađarski dirigent i kompozitor Ivan Fišer napravio je zaštitne maske koje poboljšavaju kvalitet zvuka i koje će posetiocima koncerata u doba pandemije omogućiti da uživaju u boljoj akustici, prenosi agencija Rojters.

Fišerove maske imaju dve plastične čaše u obliku dlana. Čaše su prikačene za konce koji drže platno maske, dizajnirane tako da obavijaju uši osobe koja je nosi.

GITARE MOGU DA ČEKAJU, ŽIVOT NE… ČUVENI PROIZVOĐAC ŽICA ZA GITARU ERNIE BALL ZAPOČINJE S IZRADOM ZAŠTITNIH MASKI ZA LICE

Izum dirigenta izgleda da je popularan među posetiocima koncerata, koji tvrde da je zvuk muzike mnogo bolji kada se nosi maska. Na nedavnom nastupu ovog orkestra mogle su se videti desetine posetilaca kako nose akustičnu masku.

Akustične maske mogu se naručti preko sajta Budimpeštanskog festivalskog orkestra po ceni od oko 22 evra (8.000 forinti), a ima ih u crnoj i beloj “svetlucavoj” verziji.

HL/Izvor: reuters

 

1

SHARE

Previous post

Kralj Škotske i ostatka sveta... Džoni Keš dobio svoj festival u mestu odakle su njegovi preci pre četiri veka krenuli preko "velike bare"

Next post

Zašto tako malo znamo o ovom momku...? A on je "stajao" iza Merkjurijevog glasa u filmu "Bohemian Rhapsody"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *