Home»Film»Muzika, lova, ludilo… Stižu dokumentarac i live album “Džimi Hendriks na Havajima”

Muzika, lova, ludilo… Stižu dokumentarac i live album “Džimi Hendriks na Havajima”

3
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen

Novi dokumentarac i prateći live album uživo donose zapis o poseti Džimija Hendriksa Havajima davne 1970. godine.

Film pod krajnje zanimljivim nazivom “Music, Money, Madness… Jimi Hendrix In Maui” biće objavljen 20. oktobra, a urađen je kao spoj nikad viđenih arhivskih snimaka sa nedavno snimljenim intervjuima. Sam zaplet baziran je na učešću legendarnog gitariste u produkciji kontroverznog psihodeličnog filma “Rainbow Bridge”.

U tom je trenutku svoje karijere Hendriks je već bio superzvezda zahvaljujući tri uspešna LP-a i reputaciji jednog od najdinamičnijih izvođača u istoriji rok muzike. Rasprodati koncerti i glavni festivalski setovi bili su norma, jer se činilo da je slavni gitarista spreman za dugu i uticajnu karijeru.

Live ih Maui, box set
Live ih Maui, box set

Hendriksov menadžer Majkl Džefri zamislio je svog klijenta u filmu o kontrakulturi po uzoru na “Easy Rider”. Regrutovao je režisera Čaka Vejna  i odabrao atraktivnu scenografiju Havaja, odlučan da napravi hipi film o prosvetljenju.

OVI SAVETI DŽIMIJA HENDRIKSA SVAKOM MLADOM GITARISTI MOGU DA PROMENE ŽIVOT…

Umesto toga, dobio je ono što je jedan kritičar opisao kao “nesumnjivo najgluplji hipi film koji je ikad snimljen”. Bez profesionalnih glumaca, ili bilo kakvog zapleta u priči, projekat se brzo pretvorio u besmislene snimke joge, surfovanja i treninga tai čija.

Njegovi jedini svetli trenuci bili su vredni 17 minuta dugi snimci na kojima je Hendriks nastupio ispred uspavanog vulkana Haleakala.

Najavu za film “Music, Money, Madness… Jimi Hendrix In Maui” možete pogledati u nastavku.

Legendarni gitarista umro je 18. septembra 1970. Film “Rainbow Bridge” izaći će više od godinu dana kasnije, a prateći zvučni zapis nije sadržavao muziku snimljenu tokom koncerta na Mauiju.

I IDOLI IMAJU SVOJE IDOLE… OVO JE 9 GITARISTA KOJE JE DŽIMI HENDRIKS SMATRAO NAJVEĆIMA NA SVETU

Dvostruki album “Live in Maui“ biće objavljen zajedno sa filmom, a sadrži dva Hendriksova seta raspoređena na dva CD-a, ili tri vinilna LP-a.

– Džimi je voleo avanturu, a uzbuđenja je sigurno bilo tokom njegovog boravka na Havajima, mestu koje je takođe voleo. Istorija filma  “Rainbow Bridge” i ovi snimcu daju sliku Džimijeve neobične sposobnosti da pretvori bizarno u nešto neverovatno. Uzbuđeni smo zbog ovog izdanja jer svetu daje bliži pogled na njegovu muzičku genijalnost – rekla je Dženi Hendriks, sestra i jedan od producenta dokumentarca.

Pogledajte i Hendriksovo izvođenje legendarne “Voodoo Child” od 30. jula 1970.

HL/Izvor:bosonoga.com

Previous post

Zašto tako malo znamo o ovom momku...? A on je "stajao" iza Merkjurijevog glasa u filmu "Bohemian Rhapsody"

Next post

Najbolje čuvana tajna najluđeg crtaća ikada... Da li znate odakle su Ren i Stimpi?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.