Home»Muzika»Homeland»“Više nisi tu”… Nova pesma i nova najava albuma Ivana Milenkovića i Bluz Mašine

“Više nisi tu”… Nova pesma i nova najava albuma Ivana Milenkovića i Bluz Mašine

5
Shares
Pinterest Google+
Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović
Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović

Ivan Milenković, frontmen benda Bluz Mašina, objavio je još jedan video kojim najavljuje prvi solo album. U pitanju je akustično izvođenje pesme “Više nisi tu”.

Kao što je prethodno i najavio, Ivan uveliko radi na novom solo albumu koji će biti objavljen početkom sledeće godine, a drugu najavnu pesmu – “Više nisi tu“ odlučio je da publici predstavi najpre u akustičnom izdanju.

– Ova pesma govori o stvarima koje se dešavaju u paralelnim univerzumima, a kojima se iz nekog razloga bavimo i mi, ljudi, u baš ovom našem, kao fora jedinom – kaže Ivan za pesmu koju opisuje kao “pravu kafansku bluz stvarčinu koja govori o patnji koja se nije ni desila, ili će se desiti za vek vekova”.

 

Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović
Ivan Milenković/ Photo: Bojan Stevanović

– Nismo više tu…  Zagledani u telefone, pod maskama, teturamo se gradom. Govorimo o onima koji su ostali ovde. Čak i mi više nismo tu. Ali ja odbijam da budem zagledan u ono što mi se prodaje. Želim svoju slobodu… SVEGA. Slobodu misli, slobodu osećanja, slobodu izražavanja, slobodu da budem ono što jesam. Pesma “Više nisi tu” je ljubavna ali se može shvatiti na puno načina. Ovo je jedan od mojih, o kojem razmišljam ovih dana – dodaje Ivan i poziva vas da poslušate pesmu i da se zapitate: “Da li ste i vi tu? Ili slepo tumarate u gomili dok se realnost odvija oko vas i izgriza vas do krajnjih granica?“

“Više nisi tu“ snimljena je u studiju Kan i Lingus Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov.

Novi album Bluz Mašine biće objavljen 2021. godine pod imenom “Ivan Milenković i Bluz Mašina”, pa će tako će i zvanično biti prvi Ivanov solo album.

Snimanje ovog izdanja uveliko je u toku u studiju Mašina 23 Saše Otaševića.

– Sale je jedan od najboljih producenata u gradu i ozbiljan genijalac, zaista mi je zadovoljstvo i čast raditi sa njim – kaže Ivan i dodaje da će se u narednih mesec dana pojaviti i prvi zvanični singl sa novog albuma, “Jedna lepa stvar“.

Previous post

Nikola Pejaković Kolja: Pravde na ovoj zemlji nema, niti će je ikada biti. Odlazim na selo, tamo je poslednja linija odbrane

Next post

Monday Blues #41... Greasy Gravy 14. septembra na Platou Milana Mladenovića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *