Home»Mobil Music Fest»🎸 VAŽNO, BAŠ VAŽNO 🎸 MDF JE OD SADA MMF – Još bolja prilika za mlade bendove

🎸 VAŽNO, BAŠ VAŽNO 🎸 MDF JE OD SADA MMF – Još bolja prilika za mlade bendove

9
Shares
Pinterest Google+
Mobil Music Fest
Mobil Music Fest

Nije što je MMF bolja skraćenica, s jasnom aluzijom, tek Mobil Demo Fest od sada je Mobil Music Fest!

Zašto?

Posle nekoliko meseci pakla izazvanog onim što nećemo ni da pominjemo koliko nam je preko glave, karantina, otkazanih proba i svirki, muzike zarobljene u četiri zida, opšte depresije koja nam se prikrala iza ugla ma koliko se pravili snažni i nedodirljivi… redakcija portala Headliner je na kolegijumu, uz prisustvo predstavnika pokrovitelja PGP RTS i prijatelja festivala, donela odluku da Mobil Demo Fest preraste u – Mobil Music Fest.

Koncepcija ostaje ista, a promene su uglavnom učinjene kako bi veći broj muzičara dobio priliku da učestvuje i snimi album pod etiketom naše najveće diskografske kuće. Takođe, vodili smo računa i o tome da je tokom leta bilo gotovo nemoguće ispuniti neke od uslova konkursa, pa smo zato rešili da unesemo sledeće izmene:

Kokurs za učešće na Mobil Music Festu produžava se do 30. oktobra 2020.

Na konkursu, pored demo bendova, mogu da učestvuju i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Finale festivala Mobil Music Fest biće održano u novembru 2020.

Sve ostalo ostaje isto.

I dalje važi – sve što treba da uradite da biste se prijavili je… da snimite spot mobilnim telefonom u jednom kadru.

S obzirom na to da su mere protiv pandemije i dalje na snazi, a mnogi od vas več su se veoma izveštili u pravljenju tzv. “karantinskih spotova”, u dogovoru sa žirijem rešili smo da i takve spotove uzimamo u obzir. Dakle, svaki član benda može da se snimi posebno (mobilnim telefonom, u jednom kadru), a da se potom ti snimci umontiraju u jedan video klip. Evo i primera:

Naravno, kreativnih rešenja ima još “milion”, a samo je na bendovima ili muzičarima da odluče na koji način će se predstaviti publici i žiriju.

Takmičenje sprovodimo uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja i organizacije Prava interpretatora.

KONKURS

Bendovi i muzičari imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU. (uz novu mogućnost montiranja pojedinačnih snimaka članova bendova, kao što je gore opisano)

Snimke ćemo objavljivati na portalu Headliner.rs (preko naših video kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na video kanalima i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2020.

Dokle smo stigli s albumom i kompilacijom

LouD/Photo: Andreja Ignjatović
LouD na probi uz predstavnike PGP RTS i Headlinera/Photo: Andreja Ignjatović

Bend LouD koji je pobedio na prvom festivalu Mobil Demo Fest spreman je za snimanje debi albuma. Snimanje je trebalo da se dogodi tokom maja, ali… Kako sada stvari stoje, ovaj album će se, u izdanju PGP RTS, na tržištu naći na do kraja godine.
Kad je reč o kompilacijskom izdanju, na kojem učestvuju finalisti prvog Mobil Demo Festa (LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project), četiri benda snimila su svoje numere, a Funkier Project je termin u čuvenoj “šestici” Radio Beograda imao upravo na dan kada je uvedeno vanredno stanje. Funkier bi svoje dve pesme trebalo da snimi u narednih desetak dana, a onda je objavljivanje kompilacije samo pitanje dana.

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL DEMO FEST biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija.

Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot), dok će žiri dodeliti posebnu nagradu autoru najboljeg spota na festivalu.

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs , kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na digitalnom kompilacijskom izdanju koje će zajednički objaviti Headliner.rs i PGP RTS.

PROPOZICIJE

Na konkursu, pored demo bendova, mogu da učestvuju i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre nego što oni budu objavljeni na video kanalima portala Headliner.rs.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Neće se priznavati spotovi snimani u toku nastupa u klubu, ili na festivalu.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: [email protected]

Uz spot priložiti:

Kratku biografiju
Fotografiju benda
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Srećno! I…

#rokenrolsvuda

 

Previous post

Završen dokumentarac o legendarnoj grupi Indexi, premijera na DokuMfestu u Zenici

Next post

Atheist Rap protiv mržnje i zaglupljivanja ovog petka u bašti kluba Fest... i obećavaju: Ostavićemo srce na terenu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *