Home»Muzika»Dejvid Bouvi bio je sledeći na “crnoj listi” ubice Džona Lenona… Čepmen je imao mesto u prvom redu za njegov nastup na Brodveju noć posle atentata

Dejvid Bouvi bio je sledeći na “crnoj listi” ubice Džona Lenona… Čepmen je imao mesto u prvom redu za njegov nastup na Brodveju noć posle atentata

2
Shares
Pinterest Google+
Mark Čepmen, Dejvid Bouvi/Photo: printscreen
Mark Čepmen, Dejvid Bouvi/Photo: printscreen

Prošlo je skoro 40 godina otkako je svet izgubio osnivača The Beatlesa Džona Lenona, a u nedavno ponovo objavljenom intervjuu otkriveno je da je moglo da se desi da još jedna velika zvezda bude žrtva ubice Marka Dejvida Čepmena, a to je Dejvid Bouvi.

Čepmenu, pomahnitalom obožavaocu The Beatlesa i Bouvija, nedavno je još jednom odbijeno uslovno puštanje na slobodu. Prema do sada malo poznatom intervjuu iz 1999. godine, Bouvi je bio sledeći na Čepmenovoj smrtonosnoj listi i za dlaku je izbegao da postane žrtva.

NEMA SLOBODE ZA UBICU LENONA… ČEPMENU 11. PUT ODBIJENA MOLBA ZA POMILOVANJE

Te 1980. godine, dok su Lenon, Joko Ono i njihov sin Šon boravili u zgradi Dakota, Dejvid Bouvi se pripremao za novu ulogu na Broadwayu, kao naslovni lik u filmu “The Elephant Man”. Ovaj angažman se smatrao jednim od najboljih Bouvijevih glumačkih dela i privukao je mnogo medijske pažnje i pre nego što je započeo.

S druge strane, Lenon je u tom periodu živeo mirnim životom. Prošlo je nekoliko godina otkako se povukao iz javnosti, ali do 1980. razmišljao je o velikom povratku u muzički biznis, provodeći poslednje mesece čuvajući sina. Planirao je da njegov povratak bude gromoglasno najavljen u medijima. Nažalost, 8. decembra 1980. biče na svim svetskim naslovnim stranicama.

Džon Lenon i Mark Čepman/Photo: Paul Goresh/rarehistoricalphotos.com
Džon Lenon i Mark Čepman/Photo: Paul Goresh/rarehistoricalphotos.com

Tog dana Čepmen je prišao Džonu Lenonu ispred njegove kuće dok je bio sa suprugom Joko i zatražio autogram. kada je dobio autogram, Čepmen je otvorio vatru na Lenona i jedno od najsjajnijih svetala moderne muzike zauvek je ugašeno. Prema neslužbenom intervjuu koji je uradio Redbeard, čini se da je Bovi trebalo da bude Čepmenova sledeža žrtva.

– Bio sam drugi na njegovom spisku, rekli su mi detektivi – rekao je Bouvi za Redbeard dok su 1999. delili studio u blizini Madison Square Gardena.

PROGOVORILA ŽENA KOJA JOŠ ČEKA ČEPMENA DA IZAĐE IZ ZATVORA: ZNALA SAM DA ĆE LENON BITI UBIJEN DVA MESECA RANIJE

U okrutnom preokretu sudbine ili možda u nagoveštaju koliko je Čepmen bio ozbiljan u svojim namerama, pevač je takođe otkrio da je ubica rezervisao kartu u prvom redu za njegov nastup na Brodveju naredne noći. A Džon i Joko trebalo je takođe da sede u prvom redu.

– Dakle, noć pošto je Džon ubijen, u prvom redu bila su tri prazna mesta. Ne mogu da vam opišem koliko je to teško bilo nastaviti. Uopšte se se nesaćam kako sam uspeo da završim predstavu.

Bouvi i Lenon bili su dobri prijatelji i čak su uživali u zajedničkom radu na jednoj od najvećih Bouvijevih pesama. Gubitak Lenona nesumnjivo je bio ogroman šok za Bouvija, koji je takođe odao počast pevaču nekoliko godina nakon njegove smrti i teško je i zamisliti kako se osećao nastupajući te decembarske noći.

Podsetite se kako Bouvi peva “Imagine” u znak počasti Džonu Lenonu:

Previous post

Brus Vilijamson, pevač slavnog benda The Temptations, preminuo od korona virusa

Next post

I metalci imaju dušu... Rob Halford snima solistički blues album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.