Nije odmah bila Blondi… Ovo je prvi album koji je snimila Debi Hari sa hipi bendom The Wind in The Willow… i nije baš slavno prošao

0
82
Debi Hari/Photo: Discogs/facebook
Debi Hari/Photo: Discogs/facebook

Ovaj album je krajnje nepravedno ostao upamćen kao prvi neuspešni album koji je snimila Debi Hari, ali zapravo, sa sadašnje vremenske distance, zvuči podjednako dobro kao neki od najboljih acid rock albuma tog razdoblja.

U KOLIMA SA SERIJSKIM UBICOM… DEBI HARI I DALJE PROGANJA NOĆNI SUSRET SA TEDOM BANDIJEM

The Wind in the Willows je američki bend u kom je Debi Hari bila prateći vokal. Bend je dobio ime po knjizi britanskog pisca Keneta Grejma (Kenneth Grahame) “Vetar u vrbama”, klasičnom delu dečije literature. Jedini album, naslovljen imenom benda “The Wind in the Willows” (1968, Capitol Records LP2956) dospeo je na mesto 195 na tadašnjim top listama. Nedugo nakon zaključka da nisu uspeli da postignu komercijalni uspeh ni priznanje kritike, bend se razišao.

Članovi benda bili su: Vejn Kirni – vokali, kontrabas, klavir, harpsikord, orgulje, vibrafon, Ida Endrjus – flauta, basun, pikolo flauta, zvonca, vokali, Piter Britejn – solo gitara, vokali, Pol Klajn – vokali, gitara, Debora Hari – vokali, tambura, daire, ručne činele, Anton Kerisfort – bubnjevi, Stiv “Marvello” Defolips – bas, vokali, Fredi – duhovni savetnik, a producent je bio Arti Kornfild – đembe, konge, “ptica”, veoma veliki bas bubanj.

Već sledeće godine producent albuma Kornfild, postao je muzički producent festivala Woodstovk. Debi Hari je u međuvremenu radila kao sekretarica, go-go plesačica u diskoteci i Plejbojeva zečica (konobarica u Plejboj klubu) a 1974 pristupila je bendu The Stillettoes i nekim drugim bendovima. Kada je Kris Stajn pristupio bendu The Stillettoes, Debi se smuvala s njim, ofarbala kosu u plavo, napustili su Stillettoes i osnovali bend Blondie, prema nadimku koji je Debi dobila od muškaraca na svakom koraku nakon što se ofarbala u plavo.

KRIZA TRESE, LUPA, UDARA… DEBI HARI I KRIS STAJN PRODALI PRAVA NA SVE PESME GRUPE BLONDIE

Što se tiče benda The Wind in the Willows, oni su snimili i drugi album koji nikada nije objavljen, a trake su misteriozno nestale. Na drugom albumu, Debi Hari je napisala i jedan tekst za pesmu “Buried Treasure”.

HL/Izvor: espreso

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime