Objavljen album Stonesa “Goats Head Soup” sa “izgubljenim” pesmama, ali Džeger nije baš zadovoljan

0
102
Oglasi
Goats Head Soup, cover
Goats Head Soup, cover

Legendarni Stonesi objavili su reizdanje albuma “Goats Head Soup”, na kojem su se našle pesme koje su se u međuvremenu afirmisale kao veliki klasici savremene muzike, ali Mik Džeger nije baš pozitivno reagovao na “izgubljene” pesme svog benda.

Frontmen Rolling Stonesa nedavno se osvrnuo na tri davno izgubljene pesme benda koje su nađene i dodate u najnovije box set reizdanje albuma “Goats Head Soup” iz 1973. godine.

Kada je Džeger čuo da su pesme “Scarlet”, “Criss Cross” i “All the Rage” dostupne, njegova prva reakcija bila je da su užasne, ali ubrzo je promenio mišljenje. U intervjuu za Sunday Times rekao je kako je njegova prirodna reakcija bila da su sve pesme beskorisne, ali dodao je kako je oduvek voleo te pesme, ali je smatrao da nisu završene i da ih treba dovršiti.

Zatim se u intervjuu raspravljalo o remastirizovanju originalnog izdanja, a Džeger je rekao:

– Pesme su i dalje zvučale kao da su snimane nekada iako nisu bile savršene. Možete da učinite da pesme zvuče bolje i kvalitetnije nego u prošlosti. Na kraju je pala odluka da će se pesme naći uz ostatak pesama na novom box setu.

“Goats Head Soup” box set osim originalnih pesama na albumu uključuje i tri pesme (Scarlet, Criss Cross i All the Rage) snimljene tokom tonskih proba, a one nikada nisu dospele u javnost do juče, kada je box set izlašao u prodaju.

HL/Izvor: ravnodona/soundguardian

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime