Home»Muzika»Homeland»V.I.S. Scena predstavio dva nova singla i najavio treći studijski album

V.I.S. Scena predstavio dva nova singla i najavio treći studijski album

7
Shares
Pinterest Google+
V.I.S. Scena/ Photo: youtuve.com printscreen
V.I.S. Scena/ Photo: youtube.com printscreen

Vokalno-instrumentalni sastav Scena objavio je dva nova singla: “Gde je nestao mesec?” i “Pokaži mi”.

Sastav je osnovan još početkom 1983. godine u Majdanpeku. Sadašnju postavu čine muzičari koji žive u Beogradu, Kragujevcu, Požarevcu, Zaječaru i Majdanpeku.

Bend Scena do sada je objavio dva albuma, a treći, na kome će se naći 11 pesama, sniman je čitavih deset godina u sedam studija.

U radu na novom albumu, pored članova benda, učestvovalo je više od 30 gostiju. Objavljivanje novog izdanja pod nazivom “Ti nisi taj” planirano je za proleće naredne godine.

Kao i na prethodnim albumima ekipa sviraja jazz, funk i retro pop, predvođena harizmatičnom pevačicom Aleksandrom Stojanović.

Početkom septembra objavljen je prvi singl sa dve pesme: “Gde je nestao mesec” i “Pokaži mi”, a izlazak drugog singla sa numerama “Ti nisi taj” i “Zauvek” očekujemo u decembru ove godine.

“Pokaži mi” je autorska džez balada, a sving pesma “Gde je nestao mesec” je rimejk sa prvog albuma, na kome je pevao kompozitor i gitarista Bojan Petrović.

Pored njega i Aleksandre stalnu postavu čine: Jovan Đapić (kompozitor i bas gitara), Igor Kokić (aranžmani i klavijature), Goran Jovanović (gitara) i Dejan Lazarević (bubnjevi).

Previous post

Knežev arsenal čeka džezere... 21. Internacionalni džez festival 5. i 6. septembra u Kragujevcu

Next post

14. Turneja Slobodne zone... Projekcije filmova u dvorištu Francuske kuće u Kraljevu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *