Home»Muzika»Homeland»Otvoren konkurs za FemixEdu muzičke radionice

Otvoren konkurs za FemixEdu muzičke radionice

4
Shares
Pinterest Google+
Autorka vizuala: Anđela Janković
Autorka vizuala: Anđela Janković

Kolektiv mladih žena Femix koji se bavi promocijom i afirmacijom ženskog stvaralaštva u različitim umetničkim oblastima (u zemlji i regionu), pokrenuo je novi edukativni program FemixEdu.

Ovaj program namenjen je mladim ženama iz Srbije koje imaju između 18 i 30 godina i koje su na početku svoje profesionalne karijere u umetnosti, kulturi i kreativnim industrijama, a u pitanju su edukativni kursevi iz oblasti: muzike, fotografije i filma.

Aktivnosti Femixa započete su 2010. godine, a među najpoznatijima su projekti: Rok kamp za devojčice i Femixeta – godišnja muzička kompilacija, na kojoj su zastupljene autorske pesme domaćih muzičarki (samostalno ili u bendu) u različitim žanrovima popularne muzike, koje nisu poznate široj publici.

Autorka vizuala: Anđela Janković
Autorka vizuala: Anđela Janković

FemixEdu muzički kurs je namenjen devojkama u Srbiji, koje imaju između 18 i 30 godina, a bave se ili bi želele da se bave, nekom oblašću u okviru muzičke popularne umetnosti.

U okviru muzičkog kursa biće zastupljena predavanja iz oblasti izvođaštva, stvaralaštva (kompozicija, aranžiranje), muzičke produkcije, dizajna zvuka, produkcije/organizacije, PR, pisanja o muzici i muzičarima i autorskim pravima u ovoj umetnosti.

FemixEdu muzički kurs počinje 19. septembra 2020. godine i sastoji se iz tri faze. Prva faza kursa sastoji se od niza online predavanja i panel diskusija na navedene teme u okviru muzičkog stvaralaštva i muzičke industrije (svake subote i svake nedelje od 19. septembra do 4. oktobra).

Druga faza kursa zamišljena je kao individualni rad koji će polaznica imati sa mentorkom; u odnosu na oblast kojom bude želela da se bavi (komponovanje, aranžiranje, audio produkcija, dizajn zvuka, PR itd). Posle toga, na proleće 2021. učesnice će biti uključene u realizaciju Femix festivala i Femix konferencije gde će imati priliku da predstave svoj rad i delo.

Konkurs je otvoren do 10. septembra, a više informacija o konkursu, kao i prijavni formular sve zainteresovane učesnice mogu pronaći na ovom linku.

Na ovogodišnjoj Femixeti 8 našao se i bend Seekas sa numerom “Eci peci”…

Previous post

14. Turneja Slobodne zone... Projekcije filmova u dvorištu Francuske kuće u Kraljevu

Next post

Tricky poziva fanove da snime "odgovor" na njegov aktuelni singl “I’m In The Doorway”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *