Home»Muzika»MONDAY BLUES #40… Cotton Pickers 7. septembra na Platou Milana Mladenovića

MONDAY BLUES #40… Cotton Pickers 7. septembra na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+
Cotton Pickers/ Photo: AleX
Cotton Pickers/ Photo: AleX

Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine.

Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači.

Ovog ponedeljka, 7. septembra na Platou Milana Mladenovića nastupiće sastav Cotton Pickers.

Photo: Promo
Photo: Promo

Cotton Pickers pripada grupi koncertno veoma aktivnih bluz rok sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da bend da opravdju reputaciju vrhunskog koncertnog bend.

Prvo mesto na 45. Zaječarskoj gitarijadi osvojili su 2011. godine, a 2012. objavili su debi album “Slaughterhouse Blues“ (Long Play) sa deset numera.

Odmah posle objavljivanja albuma, bend je dobio i nagradu Radio Beograda i Radio Beograda 202, za najbolji debitanski debitantski album 2012. po glasovima slušalaca Radia Beograda 202.

Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton

Muziku Cotton Pickersa karakteriše kvalitetan spoj rok i bluz muzike kao i energična svirka sa emotivnim prizvukom. 

Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj benda koji od osnivanja radi u istom sastavu: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

Ukoliko volite energičan bluz rok, Cotton Pickers su pravi izbor za vas! Pored numera sa albuma “Slaughterhouse Blues”, na Monday Blues koncertu odsviraće i nekoliko novih numera koje će se naći na predstojećem albumu na kojem već uveliko rade.

Previous post

"Traume iz detinjstva" Breda Pita... Publika je u tišini napustila salu, a ja sam bio tako siguran da smo napravili dobar film

Next post

Tužan dan za BBC... Novi generalni direktor obvezao se da će se boriti protiv "levičarske pristrasnosti" u humorističkom programu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.