Home»Muzika»Lars Ulrih otkrio zbog koje pesme je počeo da se ozbiljno bavi muzikom

Lars Ulrih otkrio zbog koje pesme je počeo da se ozbiljno bavi muzikom

3
Shares
Pinterest Google+
Lars Ulrih/Photo: facebook@Metallica
Lars Ulrih/Photo: facebook@Metallica

Metallica je nadahnula celu jednu generaciju muzičara, ali što je nadahnulo Larsa Ulriha dapočne da se bavi muzikom? Tokom intervjua za GQ, bubnjar je otkrio da su Diamond Head krivci za njegovo zanimanje za muzičku karijeru.

– Kad sam imao 15 ili 16 godina, živeo sam u LA-u, preselio sam se iz Danske godinu ili dve ranije, i išao sam u školu u okrugu Orange. Novi talas britanskog heavy metala bio je u toku, bilo je to oko 1979-81. a ja sam sve te zapise dobijao iz Engleske. Postojala je ona varijanta naručivanja poštom zvana Old Records, gde biste slali novac i dobijali sva najnovija izdanja. Tako sam dobio MCA Records kompilaciju pod nazivom “Brute Force”.

MLADI AMERIČKI BEND METALLICA JE KRENUO NA SVOJU PRVU TURNEJU… OVAKO JE IZGLEDALA NJIHOVA RAJDER LISTA

Prisećajući se tog vremena, Ulrih je otkrio:

– Neposredno pre toga čitao sam o tom bendu pod nazivom Diamond Head u magazinu Sounds, a za njih nikad ranije nisam čuo. Oni su, međutim, imali uvodni deo ovog kompilacijskog albuma – pesma se zvala “It’s Electric”. Kad sam čuo tu pesmu odlepio sam, mislim da sam je na kraju pustio, otprilike 9.000 puta u narednih mesec dana – rekao je bubnjar i nastavio:

– Ako je ikada postojala pesma zbog koje sam poželeo da budem u bendu, to je bilo to. Nisam bio u bendu u to vreme – još uvek sam se gnjavio oko tenisa, iako to ionako nije išlo najbolje, i ta pesma je bila kao: “Dođavola, kad bih mogao samo da sviram tu pesmu ili budem u nekoj postavi gde bih mogao da živim svoj život svirajući takvu pesmu, to želim da radim”.

Uticaj Diamond Heada i dalje je jak na bend Metallica, a najpoznatiji cover je Diamond Headova “Am I Evil?” Tokom godina bend je obradio i “Helpless,” “The Prince”, kaoi i pesmu od koje je za Ulriha sve počelo “It’s Electric”. Ulrih je čak otišao toliko daleko da je svoju emisiju na Apple Musicu nazvao “It’s Electric” kao potvrdu naklonost prema pesmi koja je sve pokrenula.

HL/Izvor: loudwire.com

 

Previous post

Film o Radio Beogradu otvara Beldoks... Za 8 dana 135 dokumentaraca iz celog sveta

Next post

Genijalci svetskog šoubiznisa... Evo ko sve ima IQ veći od 135

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.