Home»Muzika»Arsenal od 8. do 19. septembra u Kragujevcu… Jubilarno izdanje festivala otvaraju ČBS i KBO!

Arsenal od 8. do 19. septembra u Kragujevcu… Jubilarno izdanje festivala otvaraju ČBS i KBO!

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Arsenal Fest)
Photo: Promo (Arsenal Fest)

Jubilarni Arsenal Fest 10 biće održan simbolično od 8. do 19. septembra u Kragujevcu, u skladu sa zdravstvenim odredbama i preporukama.

Festival će utorak, 8. septembra otvoriti nastupi kragujevačkih pank bendova Čovek bez sluha (ČBS) i KBO! na Garden Stageu u prostoru “Zastavine bašte”, uz besplatan ulaz za ograničen broj od 500 posetilaca.

Svako od zainteresovanih za dolazak na koncert bendova ČBS i KBO! mora da se prijavi pojedinačno na mejl [email protected], sa svog ličnog mejla, uz navedeno ime i prezime i kontakt mobilni telefon.

Pravo dolaska dobija 500 najbržih prijava, koje će biti potvrđene povratnim mejlom.

Besplatan ulaz na otvaranje znak je zahvalnosti Arsenala matičnom gradu Kragujevcu i svojim fanovima za nesebično javnu podršku festivalu poslednjih nekoliko meseci tokom pandemije.

Čovek bez sluha/Photo: Zoran Lazarevic Laki
Čovek bez sluha/Photo: Zoran Lazarevic Laki

Pank rok bend Čovek bez sluha posle albuma “Događaj dana” (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim “Stanimo u gard” (2018), na kome se nalaze upečatljive pesme poput naslovne, “I posle svega” i “Sad je kraj”, čime je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da “u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila”.

KBO!/ Photo: youtube.com printscreen
KBO!/ Photo: youtube.com printscreen

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire, izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima “Forever Punk” (1989), “Pozovi 93” (1990), “Za jedan korak” (1992), “Svetlo ludila” (1997), “(Ne)menjajte stanicu” (2001) i “Drugarska…stvar” (2002).

Bend KBO! je nedavno objavljenim video singlom “Vikend” najavio novi album.

Pandemija korona virusa uslovila je da rođendanski Arsenala ovog leta jedino može biti održan svedeno i u potpuno drugačijem obliku od dosadašnjih izdanja regionalno prepoznatljivog velikog kragujevačkog festivala.

Bez Main Stagea i Explosive DJ Stagea, muzički program Arsenala 10 dešavaće se samo na Garden Stageu u prostoru “Zastavine bašte”.

Svi nastupi počinju od 20:00 časova, a osim besplatnog otvaranja biće naplaćivana ulaznica za sve ostale nastupe značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, koja će uskoro biti saopštena od strane organizatora.

Pored koncerata, Arsenal 10 imaće i tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program, koji će takođe uskoro biti najavljen.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba broj posetilaca svake večeri biće ograničen na 500, uz nošenje maski i razmak od 1,5 metarara tokom svirki, kao i poštovanje drugih zdravstvenih mera.

Previous post

Snima se animirana adaptacija serije "X-Files"... Urnebesne avanture "B-tima" Moldera i Skali

Next post

Nove optužbe protiv Rona Džeremija... Kralju po*nića zbog silovanja i sek*ualnih napada preti 250 godina robije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *