Home»Muzika»Homeland»“We Have To Talk“… Aktuelni album projekta LP Elektro od sada i na vinilu

“We Have To Talk“… Aktuelni album projekta LP Elektro od sada i na vinilu

5
Shares
Pinterest Google+
LP Elektro/ Photo: universalmusic.rs/ Marko Milovanović
LP Elektro/ Photo: universalmusic.rs/ Marko Milovanović

Virtuozan duo koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, završio je prethodnu godinu izdanjem “We Have To Talk“, u okviru njihovog projekta LP Elektro.

Kako synth-pop nije nešto što na domaćoj sceni viđamo previše često, a posebno ako u vidu imamo kvalitet njihovog zvuka i samu tematiku albuma, on je defitivno obogatio scenu u tom domenu.

“We Have To Talk“, u izdanju Universal Music Serbia, digitalno je dostupan na svim striming servisima od novembra prošle godine, a od 28. avgusta pojavio se i na vinilu.

Photo: Promo )Universal Music Serbia)
Photo: Promo )Universal Music Serbia)

– Veoma smo srećni što je naš novi album “We Have To Talk“ konačno izlašao i na vinilu. Album obiluje vanvremenskim elektronskim, plesnim hitovima u kojima ćete dugo uživati, pre svega zahvaljujući originalnom zvuku analognih sintisajzera i vokodera. Tematika albuma je vezana za pasivizaciju ljubavnih odnosa i njihovu (ne)mogućnost realizacije u vremenu kvazi dominacije razuma i čovekove čulne potčinjenosti novim tehnologijama. U ovakvoj konstrukciji stvarnosti, emotivnost je slabost i za nju nema mesta. Ovim albumom smo hteli da pokažamo da i kompjuteri plaču – kažu Sonja i Andrija.

LP Elektro/ Photo: universalmusic.rs/ Marko Milovanović
LP Elektro/ Photo: universalmusic.rs/ Marko Milovanović

Ovo dvoje jedinstvenih muzičara, karijeru su započeli klasikom, međutim, pokazavši da ne postoji granica koja će ih zaustaviti na putu do njihovog muzičkog izražavanja, oformili su i projekat LP Elektro, u nameri da klasičnu muziku približe popularnoj, onako kako bi to trebalo da bude urađeno.

Tako, LP Elektro kreira prefinjenu, savremenu elektronsku muziku koristeći zvuk sintisajzera u kombinaciji sa dance ritmom i konceptualnim ili romantičnim tekstovima.

– Suštinski, LP Elektro je stalno prisutan, od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada – ističu Sonja i Andrija.

Izdanje “We Have To Talk“ prethodno je najavljeno sa dva video singla – “Teleportation“ i “My Love“. Posle objavljivanja albuma vizuelno je obogaćena i numera “Miss You“, u takozvanoj Tokyo verziji, za koju je spot nastao u inspiraciji dua i reditelja Aleksandra Dragičevića jednim od najuzbudljivijih gradova na svetu.

 

Previous post

Spajk Li premontirao legendarni spot Majkla Džeksona u znak podrške pokretu Black Lives Matter

Next post

Film "Časovi persijskog" otvara treće izdanje Dunav Film Festa u Smederevu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *