Jedan od suosnivača posle 20 godina napustio EXIT

0
102
Ivan Milivojev/Photo: YouTube printscreen
Ivan Milivojev/Photo: YouTube printscreen

Suosnivač zvanično najboljeg evropskog muzičkog festivala Exit, Ivan Milivojev, objavio je da posle 20 godina napušta tu kompaniju.

Milivojev, koga smatraju najvećim ambasadorom festivala u svetskim krugovima, zaslužan je za vraćanje Srbije na međunarodnu muzičku mapu, a vest je podelio u imejlu sa kolegama i prijateljima, u kojem navodi da 2020. donosi kraj njegovog putovanja sa Exitom.

– Exit je bio moj život i moja strast, ali sada osećam da treba da odem i počnem novo poglavlje u mom poslovnom životu – napisao je Milivojev i dodao da “čak i najbolje priče imaju kraj”.

NOVI EXITOV PANEL… KAKO IZGRADITI DRUŠTVO ZASNOVANO NA (PRAVIM) VREDNOSTIMA

Sa Exit timom Milivojev je suosnivač Exita (2000), Warriors Dance festivala (2012), umetničkog događaja DEV9T (2015), Sea dance festivala u Crnoj Gori (2014.), Revolution festivala u Rumuniji (2015)… Kao menadžer programa, radio je koncerte grupa Prodigy, Red hot chilly papers, Chemical Brothers, Franc Ferdinand, Madone, Robija Vilijamsa…. Takođe je dugogodišnji član odbora Evropske festivalske asocijacije.

Exit 2019/ Photo: AleX
Exit 2019/ Photo: AleX

– Uvek ću biti ponosan na Exit i ono što smo uradili – izjavio je Milivojev. – Taj vodeći festival bio je veoma važan za Srbiju kao zemlju, jer je pružio platformu stranim umetnicima da je prvi put posete i sviraju u njoj.

SEPULTURA, LAIBACH, METRONOMY, MARKI RAMON, THUNDERMOTHER, GOBLINI… PRVA POTVRĐENA IMENA EXITA 2021

On zasada ostaje manjinski akcionar, ali neće imati nikakvu ulogu u upravi kompanije posle 2020. Milivojev kaže da će u narednim mesecima objaviti planove za budućnost, ali potvrđuje da će ostati u poslu – promociji festivala i koncerata.

– Svojim bivšim kolegama želim mnogo sreće, ali vreme je da se oprostimo i pređemo na nove izazove našeg ludog i lepog muzičkog posla – kazao je Milivojev.

Podsetimo, zbog pandemije korone ovogodišnji Exit nije održan, a organizatori su se suočili sa ogromnim gubicima, te je i sam opstanak festivala doveden u pitanje. Ivan Milivojev je u januaru iz Holandije doneo u Srbiju poslednju nagradu Exitu, najboljem evropskom festivalu, ali nije imao kada i kako da je proslavi.

HL/Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime