Home»Muzika»Vlasnici prava Leonarda Koena tužiće Trampove republikance zbog bespravnog korišćenja pesme “Hallelujah” na konvenciji

Vlasnici prava Leonarda Koena tužiće Trampove republikance zbog bespravnog korišćenja pesme “Hallelujah” na konvenciji

3
Shares
Pinterest Google+
Leonard Koen/ Photo: Facebook
Leonard Koen/ Photo: Facebook

Naslednici prava Leonarda Koena istražuju “pravne mogućnosti” za tužbu nakon što je pesma “Hallelujah” bespravno korišćena za vreme republikanske konvencije u četvrtak uveče.

PUKAO MU FILM… NIL JANG TUŽIO TRAMPA ZBOG KORIŠĆENJA NJEGOVIH PESAMA U KAMPANJI

Brajan J. Monako, predsednik kompanije Sony/ATV Music Publishing izjavio je kako su ih “noć pre finala konvencije zastupnici Nacionalnog odbora Republikanske stranke (RNC) kontaktirali vezano za prava za javno izvođenje pesme Leonarda Koena “Hallelujah”. – Zahtev smo odbili – rekao je on.

Odbor je ipak pustio dve različite verzije pesme na pomenutom skupu, snimljenu obradu u berziji Tori Keli i živo izvđenje operskog pevača Kristofera Maćija.

Pravna zastupnica Koenove ostavštine Mišel L. Rajs izjavila je kako je porodica “iznenađena i razočarana što je odbor koristio pesmu nakon što su vlasnici prava izričito odbili zahtev za korišćenjem i njihov bezobrazan pokušaj politizacije i iskorišćavanja pesme na takav nečuven način”. Kao posledicu razvoja događaja, naslednici prava “razmišljaju o sudskom postupku”.

KAD JE I “KAMENJU” PREKIPELO… ROLLING STONES: TUŽIĆEMO TRAMPA AKO NASTAVI DA KORISTI NAŠU MUZIKU NA SVOJIM SKUPOVIMA

Rajs dodaje:

– Da je RNC zatražio jednu drugu pesmu, “You Want it Darker”, tu bismo još i razmislili o dozvoli.

Republikanci u vreme vlasti Donalda Trumpa često koriste muziku izvođača bez njihove dozvole. Spisak je dugačak, a uključuje na primer Linkin Park, Toma Petija i The Village People. Poput Koenovih zastupnika i The Rolling Stones takođe razmatraju tužbu kojom bi sprečili Trampa da koristi njihovu muziku u budućnosti. dok je Nil Jang to već učinio.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Tihi odlazak Crnog pantera... Preminuo glumac Čedvik Bouzman

Next post

Čekanju je kraj... Metallica ima novi live album - "S&M2"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *