Home»Muzika»Smashing Pumpkins sa dva singla najavili novi album

Smashing Pumpkins sa dva singla najavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Smashing Pumpkins/Photo: facebook@smashingpumpkins
Smashing Pumpkins/Photo: [email protected]

Legende alternativnog roka 90-ih, sastav Smashing Pumpkins, vratile su se s novim singlovima “Cyr” i “The Color of Love”.

To je prva nova muzika ovog benda od albuma “Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun” iz 2018. godine, na kojem se frontmen Bili Korgan ponovno ujedinio sa bivšim kolegama iz benda Džejmsom Ihom i Džimijem Čembrlejnom.

Objavom novog singla bend je potvrdio da je novi album na putu i da je snimljen u trenutnoj postavi plus gitarista Džef Šreder. Obe pesme producirao je Korgan u Čikagu.

– “Cyr” je distopična ludost. Jedna duša protiv svih svetskih stvari, postavljena u pozadini distance i odmerenosti. Za mene to deluje i kao nada i odbacivanje onoga što verujemo da jeste a nije moguće – objasnio je Korgan, a govoreći o prvom novom albumu početkom ove godine, on je rekao:

– Ovo je prvi projekat od albuma “Machina”, koji je izašao 2000. godine gde smo ja, Džejms i Džimi vrlo dugo radili na nečemu. Ima veću konceptualnu osnovu i verovatno je širi muzički raspon.

Ranije ove godine lider grupe otkrio je da su on i bend imali 21 pesmu spremnu da izađe na “prilično drugačijem” albumu. Kasnije je potvrdio da su sešni započeli u Nešvilu i da će studijski snimak doći u nekom trenutku tokom 2020. godine. Gitarista benda Šreder otkrio je u maju da Korgan radi na dva odvojena albuma Smashing Pumpkins.

HL/Izvor: bosonoga.ba

Previous post

Čekanju je kraj... Metallica ima novi live album - "S&M2"

Next post

Deftones predstavili novi singl i svoje novo pivo - White Pony

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *