Home»Film»Jedna od kultnih scena srpskog filma snimljena je – na prevaru…

Jedna od kultnih scena srpskog filma snimljena je – na prevaru…

4
Shares
Pinterest Google+
Maratonci trče počasni krug/Photo: printscreen
Maratonci trče počasni krug/Photo: printscreen

Jedna od najneverovatnih filmskih “prevara” u srpskoj kinematografiji dogodila se za vreme snimanja kultnog ostvarenja “Maratonci trče počasni krug” u kojem je Mića Tomić igrao Maksimilijana Topalovića, a glumica Melita Bihali služavku Olju.

“Maratonci trče počasni krug” jedan je od najpoznatijih filmova domaće kinematografije koji i danas, 38 godina nakon premijere, izaziva smeh, suze i mnogobrojne komentare, a priče sa snimanja ovog ostvarenja nikada ne izlaze iz mode.

EVO KAKO JE DUŠKO KOVAČEVIĆ PREVARIO REŽIM… “MARATONCI” UOPŠTE NISU OBIČNA KOMEDIJA O GROBARIMA

Osim plejade neverovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u ovom ostvarenju, ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga – onu sluškinje Olje, bila je poverena glumici Melita Bihali, a upravo jedna njena zajednička scena sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem, postala je legendarna.

Reč je o sceni u kojoj Maksimilijan Topalović (Mića Tomić) u kadu uvlači sluškinju Olju (Melita Bihali) pritom joj cepajući bluzu.

ĐENKA JE STVARNO POSTOJAO… I STVARNO JE SNIMAO GOLIŠAVE BEOGRADSKE DAME

Malo ljudi zna da scena prema originalno scenariju uopšte nije trebalo da izgleda tako! Naime, kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je tako snime bez znanja Melite, pa da tako i njen vrisak i smeh budu uverljiviji.

Glumičino iznenađenje bilo je dakle, apsolutno stvarno, ali je kasnije Melita ispričala da je scena ispala veoma simpatična i spontana i da se, naravno, zbog nje nije naljutila.

HL/Izvor: istorijskizabavnik.rs

Previous post

Kad Nil Jang obradi Dilana... Sjajna verzija "The Times They Are a Changin'"

Next post

Roker u Beloj kući... Dokumentarac otkriva da je rock'n'roll bio jedina prava strast Džimija Kartera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *