Home»Film»Nema mu povratka… Polanski izgubio tužbu protiv američke Akademije filmskih umetnosti i nauka

Nema mu povratka… Polanski izgubio tužbu protiv američke Akademije filmskih umetnosti i nauka

4
Shares
Pinterest Google+
Roman Polanski/ Photo: imdb.com
Roman Polanski/ Photo: imdb.com

Filmski reditelj Roman Polanski, koga je američka Akademija filmskih umetnosti i nauka izbacila iz članstva zbog optužbi za nezakonite polne odnose s 13-godišnjakinjom, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, objavili su mediji u Los Anđelesu.

Akademija je izbacila Polanskog (87), dobitnika Oskara, u maju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koje datira još iz 1977.

Reditelj filmova “Kineska četvrt” “Ludilo”, “Bal vampira”, “Rozmarina beba” i brojnih drugih, tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodeljuje Oskare, nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja, u skladu s novim pravilima ponašanja koje je donela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.

BARBRA STREJSEND ŠOKIRALA SVET IZJAVAMA O MAJKLU DŽESKONU: NIJE ON KRIV ZA ZLOSTAVLJANJE, TAKAV MU JE BIO DNK. A KRIVI SU I RODITELJI TE DECE…

Sutkinja suda u Los Anđelesu Meri Strobel napisala je u odluci da je Polanski “dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim”.

Polanski je pobegao iz SAD 1978, nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje devojčice i nikada se nije vratio. Još nekoliko žena optužilo ga je zadnjih godina za seksulno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe.

Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloletnice iz 1977. Uprkos tome, francusko-poljski reditelj Polanski osvojio je Oskara 2003. za film “Pijanista”.

HL/Izvor: Hina

Previous post

"Znam kako se zoveš" tvrdi Crna kronika na novom singlu s albuma "Drž'te glavu iznad vode"

Next post

Pablo Pikaso je naslikao plakat za "Bitku na Neretvi" po neverovatnoj ceni... Evo šta je tražio legendarni slikar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *