Home»Kultura»Ko je ovde lud? “Noć muzike” na Tašmajdanu bez posetilaca, koncerti online i na televiziji…

Ko je ovde lud? “Noć muzike” na Tašmajdanu bez posetilaca, koncerti online i na televiziji…

4
Shares
Pinterest Google+
Noć muzike, promo
Noć muzike, promo

Peta “Noć muzike”, pod simboličnim sloganom “Simfonija života”, održaće se od 28. do 30. avgusta od 20.30 časova na stadionu Tašmajdan, ali će usled aktuelne epidemiološke situacije, ona biti zatvorena za posetioce.

Odluka o održavanju ovogodišnje “Noći muzike” pod ovakvim uslovima doneta je uz saglasnost Republičkog kriznog štaba, a u skladu sa trenutnom situacijom, poštujući sve zdravstvene preporuke, štiteći učesnike, organizatore i publiku, uz istovremeno poruku da život nastavlja da funkcioniše, a kultura, umetnost i muzika ostaju njegov nerazdvojni deo.

ŠTA ĆE BITI S KONCERTIMA? OVO JE NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA, KO RAZUME – SHVATIĆE

Premijerno veče emitovaće se u petak u direktnom prenosu na internet portalu Beograd live, kao i drugim streaming platformama, dok će program planiran za subotu i nedelju biti emitovan na nacionalnim televizijama u danima koji slede.

U okviru programa ovogodišnje “Noći muzike”, u petak, 28. avgusta, nastupiće ansambli Simfonijskog orkestra RTS, Dupli oktet Hora RTS i mladi solisti predvođeni maestrom Bojanom Suđićem.

U subotu, 29. avgusta, na Tašu će nastupiti Gudači Sv. Đorđa pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa, Metamorfosis sa solistom na violini Sašom Mirkovićem, kao i Beogradski kamerni orkestar sa dirigentom Radetom Pejčićem, dok će manifestaciju poslednje veče, 30. avgusta, zatvoriti Big bend RTS-a pod vođstvom Dragoslava Fredija Stanisavljevića.

“Noć muzike” ove godine realizuje udruženje građana “Nova ideja” u partnerstvu i uz podršku CEBEF-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde, navodi se u saopštenju.

HL/Izvor: Fonet

Previous post

Entoni Hopkins je već 170 dana u strogom karantinu... Kaže da još nije poludeo, ali...

Next post

"Znam kako se zoveš" tvrdi Crna kronika na novom singlu s albuma "Drž'te glavu iznad vode"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *