Home»Muzika»Povratak Pink Floyda… ali samo na jednu noć

Povratak Pink Floyda… ali samo na jednu noć

3
Shares
Pinterest Google+
Pink Floyd/Photo: wikipedia.org
Pink Floyd/Photo: wikipedia.org

Gotovo je izvesno da legendarni bend Pink Floyd više nikada neće nastupiti na turneji, ali obožavaoci će ipak ih imati priliku da ih vide u akciji u bioskopima, na jednu noć, u oktobru ove godine.

Nakon što je jedan od osnivača, Rodžer Voters napustio grupu, Floyd se na kraju pregrupisao pod vodstvom gitariste i pevača Dejvida Gilmura, koji je zajedno s bubnjarem Nikom Mejsonom i klavijaturistom Rikom Rajtom objavio novi materijal i krenuo na svetsku turneju.

Sada je potvrđeno da film as te turneje, “Delicate Sound of Thunder”, dolazi u bioskope širom sveta na događaju koji traje samo jednu noć – 15. oktobra.

Pink Flozd/Photo: audio-music.info
Pink Flozd/Photo: audio-music.info

Snimljen u Coliseumu Nassau na Long Islandu u avgustu 1988. u režiji Vejna Išama, nominovan za nagradu Grammy, “Delicate Sound Of Thunder” sada prvi put dolazi u bioskope.

Verzija 2020. stiže direktno sa više od sto limenih kutija sa originalnim 35 mm negativima koji su pažljivo restaurirani.

Zvuk je takođe u potpunosti remasterizovan sa originalnih traka, pod nadzorom dugogodišnjeg inženjera zvuka Pink Floyda Endija Džeksona i samog Gilmura.

Set lista pažljivo uravnotežuje tada novi materijal i Pink Floyd klasike, uključujući četiri pesme iz “The Dark Side of the Moon” (Time, On the Run, The Great Gig in the Sky and Us and Them), himnu “Wish You Were Here”, kao i “The Wall’s Comfortably Numb” i “Run Like Hell”. Sa “A Momentary Lapse of Reason” tu su instrumental “Signs of Life”, moćna “Learning to Fly” i “On the Turning Away”. Ulaznice će biti u prodaji od 27. avgusta na službenoj web stranici benda.

HL/Izvor: theargus.co.uk

Previous post

Sia objavila dečju pesmu za potrebe kompilacije "At Home with the Kids"... ovako zvuči "Riding on My Bike"

Next post

Klinci pretvorili "Chop Suey" benda System Of A Down u crkvenu pesmu... pa dobro, skoro pa crkvenu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *