Home»Film»“Projekat kolibri” i “Milošću božijom” od subote na repoertoaru MOJ OFF online bioskopa

“Projekat kolibri” i “Milošću božijom” od subote na repoertoaru MOJ OFF online bioskopa

5
Shares
Pinterest Google+
Projekat kolibri/ Photo: Promo (MCF)
Projekat kolibri/ Photo: Promo (MCF)

Izmišljena priča koja svojim zapletom lako može zavarati da je u osnovi istinita, “Projekat kolibri” (The Hummingbird Project) sa Selmom Hajek u glavnoj ulozi obogatiće od subote, 22. avgusta repertoar online bioskopa MOJ OFF.

Prvi put u ulozi izrazito moćne žene i neustrašive šefice jedne velike kompanije Selma Hajek, zajedno sa glumcima Džesijem Ajzenbergom i Aleksanderom Skarsgordom čini neprikosnoveni trio kanadskog trilera u kom reditelj i scenarista Kim Nuen ispituje krajnje granice moderne digitalne epohe.

Projekat kolibri (Selma Hajek)/ Photo: Promo (MCF)
Projekat kolibri (Selma Hajek)/ Photo: Promo (MCF)

Vinsent i Anton su akteri visoko rizične igre u kojoj se pobeda meri u milisekundama. A koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima.

Ali ništa nije jednostavno za ovaj čudan tandem. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog do prelomne tačke u njihovoj besmislenoj avanturi.

 Na put im staje niko drugi do njihova bivša šefica Eva Tores (Selma Hajek), moćna, manipulativna i nezaustavljiva.

Dobitnik Gran-pri žirija na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, francuski film “Milošću božijom” (By the Grace of God) koji je prikazan i na prošlogodišnjem beogradskom FEST-u, od subote 22. avgusta, biće takođe na repertoaru bioskopa MOJ OFF.

Online publika imaće priliku da pogleda ovo ostvarenje koje se bavi temom zlostavljanja maloletnika od strane katoličkog sveštenstva u crkvi u Lionu.

Francusko ostvarenje nagarđivanog reditelj i scenariste Fransoa Ozona “Milošću božijom” koje je snimljeno prema istinitom događaju, iako je prvo zamišeljno kao dokumentarni film, na kraju je dobilo igrane okvire, a potom je prikazano na nekoliko filmskih festivala. 

Film prati životne priče tri odrasla čoveka – Aleksandra, Fransoa i Emanuela, njihove traume i godine borbi sa samima sobom.

Posle jednog događaja pokreće se lavina sećanja i započinje borba protiv surovog zločina. Upoređujući svoja lična traumatična iskustva oni preispituju živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Magnus/ Photo: Promo (MCF)
Magnus/ Photo: Promo (MCF)

U četvrtak 27. avgusta, na adresi mojoff.net BESPLATNO će biti prikazan dokumentarni film “Magnus” o aktuelnom svetskom šampionu u šahu, norveškom velemajstoru Magnusu Karlsenu.

Previous post

Konačno da najavimo koncert... E-Play 29. avgusta u bašti kluba Fest

Next post

Doneta odluka: Kulturna dešavanja u Srbiji od ponedeljka

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *