Home»Film»Domaći film “Otac” u trci za nagradu Evropske filmske akademije

Domaći film “Otac” u trci za nagradu Evropske filmske akademije

4
Shares
Pinterest Google+
Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)
Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)

Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma preporučena za nominacije za Evropsku filmsku nagradu u različitim kategorijama (režija, scenario, gluma), a među odabranim ostvarenjima našao se i domaći film “Otac” reditelja Srdana Golubovića.

Veoma uspešan bioskopski početak filma “Otac” u kojem naslovnu ulogu tumači  popularni glumac Goran Bogdan naglo je bio prekinut zbog pandemije korona virusa, ali po otvaranju domaćih bioskopa film će se ponovo naći na repertoaru istih.

Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)
Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)

Film je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu na kom je osvojio dve nagrade, a potom je krajem februara otvorio 48. beogradski FEST.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Previous post

MOST za balkanske izvođače objavio pobednike u četiri kategorije

Next post

"Poštenije nisam mogao da potrošim godine“... Online tribina posvećena Milanu Mladenoviću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *