Direktor Kombank dvorane: Izvesno je da će bioskopi biti otvoreni u septembru

0
293
Oglasi
Bioskop, korona/Photo: Pixabay
Bioskop, korona/Photo: Pixabay

Izvesno je da će se publika početkom septembra vratiti u bioskope u Srbiji, ali ostaje pitanje koliki će razmak biti propisan između posetilaca filmskih projekcija, kazao je Tanjugu Igor Stanković, direktor Kombank dvorane.

Stanković je naglasio da će republički Krizni štab doneti konačnu odluku o okolnostima u kojima će bioskopi ponovo biti otvoreni za publiku.

Krizni štab će doneti odluku da li će distanca između posetilaca bioskopa u samoj sali biti jedno ili dva sedišta. Naravno, porodice, parovi ili ljudi koji zajedno dođu da gledaju film biće u prilici da sede jedni pored drugih, ali sledeća karta će se prodavati sa jednim ili dva sedišta razmaka. Dakle svi koji se ne poznaju biće razdvojeni distancom – rekao je Stanković.

On ističe da je Sekcija prikazivača i distributera pri Grupaciji za kinematografiju poslala pre desetak dana svim relevantnim donosiocima odluka u Srbiji dopis u kojima se predlažu mere za nastavak funkcionisanja bioskopa u uslovima pandemije.

– Te mere su usaglašene sa sličnim rešenjima u zemljama Evropske Unije kao što su Francuska, Slovenija, Austrija u kojoj su bioskopi već otvoreni – kazao je Stanković.

Photo: Promo (Kombank dvorana)
Photo: Promo (Kombank dvorana)

Prema njegovim rečima, nazire se kraj perodu nezabeleženom u istoriji modernog doba.

– Ima malo više od pet meseci od kada su bioskopi prestali da rade. Bioskopi nisu toliko bili zatvoreni ni za vreme Drugog svetskog rata. Američki studiji su pokrenuli svoju mašineriju i prve premijere na velikom platnu u očekuju se krajem avgusta. Neki od filmskih blokbastera se završavali na striming platformama a najuporniji studiji su čuvali svoje filmove za dan kada će ponovo biti otvoreni bioskopi – istakao je Stanković i naglasio da je u SAD najavljeno otvaranje bioskopa za sutra.

Kako kaže, simbolično će karta za sve projekcije u svim bioskopima koštati 15 centi.

– To je podsećanje na 1928. godinu kada su u SAD počeli organizovano da prikazuju filmove, a cena karte je bila 15 centi – izjavio je Stanković.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime