Zločin rešen posle 18 godina… Dva muškarca optužena za ubistvo Džem Master Džeja iz Run-DMC

0
109
Oglasi
Džem Master Džej/Photo: facebook@runDMC
Džem Master Džej/Photo: facebook@runDMC

Dva muškarca su optužena za ubistvo Džem Master Džeja iz 2002. godine. DJ pravog imena Džejson “Jay” Mizel ubijen je hicima iz vatrenog oružja 30. oktobra 2002. u studiju u Kvinsu u Njujorku, a zločin je ostao nerešen skoro dve decenije.

Prema Sky Newsu, Karlu Džoradnu junioru određen je pritvor od 17. avgusta ove godine pod optužbom za ubistvo Mizela, što je potvrdilo i američko pravobranilaštvo za istočni okrug Njujorka. Drugi osumnjičeni, Ronald Vošington, biće izveden pred sud krajem ove sedmice.

Run-DMC/Photo: facebook@runDMC
Run-DMC/Photo: facebook@runDMC

Federalni istražitelji koji su anonimno razgovarali s New York Timesom rekli su da veruju da je Mizel finansirao operaciju krijumčarenja i preprodaje droge i njegova umešanost je doprinela njegovom ubistvu. – Nije išlo kako je planirano – rekao je istražitelj objašnjavajući verovatne razloge ubistva.

Vošington (56), već je osuđen zbog pljačke. Džordan je, u međuvremenu, ranije otišao u zatvor zbog pucanja iz pištolja na Mizelovog nećaka.

Džem Master Džej, zajedno s Džozefom “Run” Simonsom i Derilom DMC Mekdanijelom bili su pioniri hip-hopa u grupi Run-DMC, poznatoj po hitovima “It’s Tricky”, “Christmas In Hollis” i po saradnji na rimejku Aerosmithove pesme “Walk This Way” koja je postala planetarni hit.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime